Programma

Het vakantiebandje van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Het vakantiebandje van...

Wie op vakantie gaat, neemt vast wat leuke muziek mee op reis of juist weer mee terug. Deze zomer gaan we op reis met de dj's van NPO Radio 2.

Helemaal Haandrikman

Elke werkdag ga je op NPO Radio 2 de avond in met Helemaal Haandrikman. Presentator Bert Haandrikman blijft ook deze zomer bij je met zijn show, maar hij heeft volop herinneringen aan vervlogen zomers en de bijpassende hits.

Don Henley: 'The Boys Of Summer'

"Deze plaat geeft heel erg het gevoel van zweet als je in de zon zit", zegt Bert over de grootste solohit van Eagles-lid Don Henley. "Het staat voor mij symbool voor alle zomers die ik met vrienden op vakantie ben gegaan. In mijn studententijd reden we in een bestelwagen door Frankrijk en dit stond op de cassette. Er klinkt een verlangen naar onbezorgdheid in."

Everything But The Girl: 'Missing' (Todd Terry Remix)

"Dit is een plaat die nooit verveelt", oordeelt de dj over de grootste hit van Everything But The Girl, uit de zomer van 1995. Bert werkte toen voor de lokale omroep OOG in Groningen. "Ik draaide in die periode ook op studentenfeesten op vrijdagavonden. Ik woonde er tegenover, dus als ik een cd van thuis moest hebben, zette ik een lang nummer op en sprintte ik naar de overkant."

Alvaro Soler: 'El Mismo Sol'

Dit moet één van de grote hits deze zomer worden, denkt Bert. "Het heeft alle ingrediënten van een zomerhit. De eerste keer dat je 'm hoort, wil je 'm meteen nog een keer horen, omdat je er zo vrolijk van wordt. Het wordt een klassieker, dat weet ik nu al. Het is er eentje in de categorie Las Ketchup (dat in 2002 een nummer 1-hit had met 'The Ketchup Song (Aserje)', red.)."

Matia Bazar: 'Ti Sento'

"Als je deze plaat hoort, ben je in Italië", aldus Bert, hoewel hij eraan toevoegt dat hijzelf maar één keer in Italië is geweest, in Rome. Dit nummer brengt hem terug naar de zomer van 1986. "Ik ben opgegroeid op een boerderij, dus het was in de zomer altijd druk. Aardappels rooien en zo. Dan zorgde dat ik altijd een radio bij me had. Toen hoorde ik dit vaak. Het doet me ook denken aan Willem Ruis, die in augustus van dat jaar overleed."

Nelly Furtado: 'Força'

In de warmste maanden van 2015 zijn er geen hele grote vooetbaltournooien. "Geen EK of WK in de zomer is een groot gemis. Ik kijk er nu al enorm naar uit." Tijdens het EK van 2004 was hij bij de tournooien in Portugal. Bert verwacht dat Oranje het op het komende EK goed gaat doen. "Ik heb Danny Blind een kaartje gestuurd om hem succes te wensen. Ik ken hem niet, nee."

Helemaal Haandrikman
Maandag-vrijdag: 18:00 - 20:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie