Programma

Wat gaan we nu weer eten?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat gaan we nu weer eten?

We worden tegenwoordig doodgegooid met allerlei verschillende voedseltrends. Jeroen Kijk in de Vegte ziet door de bomen het bos niet meer.

Blijf bij de basics

Uit een onderzoek blijkt dat een kwart van de Nederlanders helemaal geen zin heeft om gevarieerd te koken. Ze vinden het te duur, hebben geen tijd of de inspiratie is ver te zoeken. Jeroen Kijk in de Vegte vraagt zich af wat hij het beste kan koken. Frans Kok Hoogleraar Humane Voeding helpt hem hier een handje bij. "Het beste is om bij de basics te blijven. Ga uit van rijst aardappelen of pasta en neem hier de volkoren variant van, zodat je genoeg vezels binnenkrijgt.

Geen kwaad

Zijn dit niet juist de dingen die we moeten vermijden? Als we de berichten moeten geloven kunnen we onze broden en pastasalades het beste inwisselen voor superfoods, maar dat is volgens Kok niet waar. "We eten die basisvoedingsmiddelen al heel lang en dat kan geen kwaad. Ze kunnen wel zeggen dat het slecht voor je is, maar daar worden ze zelf alleen maar rijker van."

Quick-fix

Toch blijft de hele wereld steeds weer achter elke nieuwe trend aan rennen. "Ik denk dat het komt doordat mensen op zoek zijn naar een quick-fix. Ze willen zich snel beter voelen of afvallen en dan zijn die hypes natuurlijk wel aantrekkelijk."

Beluister hier het fragment terug voor nog meer kooktips van Frans Kok om zo goed mogelijk te eten.

Ster advertentie
Ster advertentie