Programma

Allerlaatste Knooppunt

  1. Nieuwschevron right
  2. Allerlaatste Knooppunt

Vandaag was de aller- aller- allerlaatste uitzending van Knooppunt Kranenbarg. Kijk en beluister de hoogtepunten hier terug.

Knaller

"Ik wil er met een knaller en een lach uit", aldus Bert aan het begin van de allerlaatste uitzending van Knooppunt Kranenbarg. Nou dat is gelukt! Alhoewel de DJ af en toe zichtbaar ontroerd was.

Terugblik

In de laatste uitzending werd natuurlijk ook teruggekeken op de allereerste uitzending van Knooppunt Kranenbarg in 2001. Bert kon toen eindelijk uitslapen, want daarvoor heeft hij jarenlang een ochtendprogramma gemaakt. De eerste Knooppunt Kranenbarg klonk zo:

Frits Spits

Als verrassing komt Frits Spits langs in de studio. Frits: "Waarom houdt hij nou op? Dat weet ik wel, want een mens wil weleens wat anders. Maar ik heb gehoord dat je een Grandcafé opent en daar kom ik je iets voor aanbieden." Bert kreeg een recept voor op de lunchkaart aangeboden.

Radioburen

Ook de radioburen van andere zenders hebben een boodschap voor Bert. Coen en Sander van 3FM: "Hier spreken je collega's van 3FM. Wij hebben natuurlijk niet alles kunnen volgen, maar we waarderen je zeer en vinden het jammer dat je weggaat". Ook Ruud de Wild, Jeroen van Inkel en de computer van Skyradio spraken een boodschap in voor Bert.

Alpe d'HuZes

En wat is Bert Kranenbarg zonder Alpe d'HuZes? Jarenlang versloeg hij vol passie het bijzondere evenement op de Alpe d'Huez. In de uitzending wordt een compilatie van de uitzendingen gedraaid op het nummer van De Dijk. Als de compilatie is afgelopen, zegt Bert geëmotioneerd: "Draai maar snel een plaatje".

Krystl

Speciaal voor Bert kwam zangeres Krystl langs. Zij deed in 2007 mee aan een competitie in Knooppunt Kranenbarg, waar ze als tweede eindigde. Vandaag speelde ze haar single 'Golden Years'.

Geen afscheid

Gelukkig vertrekt Bert niet helemaal bij Radio 2. Vanaf 6 september gaat hij Grandcafé Kranenbarg presenteren. Bert vertelt uitgebreid hoe zijn nieuwe programma eruit gaat zien. Uiteraard heeft hij er veel zin in.

Avond

Bert en Jasper spreken uitgebreid over het nummer 'Avond' van Boudewijn de Groot. Bert: "Dat nummer was paradeplaat toen ons kind geboren werd. Dat nummer is voor mij dus onlosmakelijk verbonden met die roze wolk. Ik vind het het allermooiste Nederlandstalige liefdesliedje dat ooit is geschreven." Wat een grote verrassing als Boudewijn de Groot dan ineens de studio binnenloopt.

Laatste woorden

En toen kwamen ze dan toch. De laatste woorden...

Bekijk hierboven alle fragmenten en foto's van de uitzending terug.

Ster advertentie
Ster advertentie