Programma

'We Are The World': één van de bekendste nummers voor een goed doel

  1. Nieuwschevron right
  2. 'We Are The World': één van de bekendste nummers voor een goed doel

'We Are The World' is zonder twijfel één van de meest bekende nummers dat ooit voor een goed doel is uitgebracht.

Slachtoffers van hongersnood

In 1985 komt Harry Belafonte met het idee voor USA For Africa, United Support of Artists for Africa. Doel van dit project is om Amerikaanse muzikanten te laten samenwerken op een benefietnummer voor de slachtoffers van de hongersnood in Afrika. 47 artiesten doen mee aan 'We Are The World', waaronder Prince, Tina Turner, Paul Simon en Stevie Wonder. Lionel Richie en Michael Jackson schrijven het nummer en Quincy Jones en Michael Omartian worden aangetrokken als producers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uniek rijtje

De USA for Africa Foundation heeft de opbrengst van het nummer gebruikt om de hongersnood en ziekten in Afrika terug te dringen. Er zijn meer dan 20 miljoen exemplaren van 'We Are The World' over de toonbank gegaan. De single staat daarmee in een uniek rijtje van 30 platen waarvan er meer dan tien miljoen verkocht zijn.

Benefietevenement

Naast de single is er ook een heel album van USA For Africa uitgebracht, met de gelijknamige titel We Are The World. Het gelegenheidscollectief houdt in 1986 het benefietevenement Hands Across America. Om mee te mogen doen, heeft iedere deelnemer tien dollar betaald. Aan de actie hebben ongeveer zeven miljoen mensen in Amerika meegedaan, door vijftien minuten lang als een soort ketting elkaars hand vast te houden. 'We Are The World' en Hands Across America hebben samen meer dan 100 miljoen dollar opgeleverd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie