Programma

Top Song voor Odesza en Leon Bridges

  1. Nieuwschevron right
  2. Top Song voor Odesza en Leon Bridges

Deze week draaien de dj's van NPO Radio 2 'Across The Room' extra vaak!

'Across The Room'

De elektronische muziek van Odesza en de soulvolle vibe van Leon Bridges vormt een bijzonder goede combinatie. De twee bandleden van Odesza vertellen dat ze al heel lang willen samenwerken met Leon: "Het is echt een eer! Hij is geniaal!" De Top Song 'Across The Room' is onderdeel van de plaat A Moment Apart.

Luister de nieuwe Top Song hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leon Bridges

Voordat de soulzanger zijn debuutalbum Coming Home uitbrengt, werkt hij als medewerker in een restaurant. Twee jaar later is hij de openingsact voor The Rolling Stones in het Gelredome. "Ik ben niet opgegroeid met soulmuziek. Dat laat meteen zien dat het iets is wat in je zit. Je kan het niet leren, maar het is wie je bent", vertelt Leon over zijn eigen talent.

Odesza

De plaat A Moment Away waar 'Across The Room' op staat, is het derde album voor Harrison Mills en Clayton Knight. Het tweetal komt in 2012 samen en brengt in dat jaar ook hun eerste album Summer's Gone uit. De samenwerking tussen Odesza en Leon laat zien dat elektronische dancemuziek en soul prima samengaan.

Spotify-playlist

Elke week kiezen de dj's van NPO Radio 2 een nieuwe Top Song. Blijf op de hoogte van alle nieuwe Top Songs via onze Spotify-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie