Programma

Remme vereeuwigde bijzondere ontmoeting in sportanthem

  1. Nieuwschevron right
  2. Remme vereeuwigde bijzondere ontmoeting in sportanthem

Remme vertelt in Tekstuele Voorlichting over leven in het moment. Het liedje The Moment schreef hij namelijk naar aanleiding van een bijzondere ontmoeting. Martine ten Klooster vraagt hem naar het verhaal achter dit nummer.

Singer-songwriter Remme beleefde ooit een gedenkwaardige avond met iemand die hij in Berlijn ontmoette. Een moment dat hij had willen vasthouden. Hij kroop achter de piano en schreef The Moment. “Het nummer begon als pianoballad”, vertelt Remme hij in De Kloosteravond. “Soms, als je iemand ontmoet, heb je er een speciale klik mee en gaat het heel snel voorbij.”

Positieve boodschap

Het euforische The Moment werd onlangs verkozen tot NPO Radio 2 TopSong en is momenteel het anthem van de NOS Sportzomer, maar het eindresultaat klinkt dus heel anders dan de ballad die het oorspronkelijk was. “Het had een verdrietige lading”, erkent Remme. Hij vond dat het bovenal een opbeurend lied moest worden. “Het is een boodschap aan mezelf. Je realiseert vaak pas hoe mooi dingen zijn als je ze niet meer hebt.”

Remme vertelt over andere tekstfragmenten uit The Moment:

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond elke zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Huub Verwey

Ster advertentie
Ster advertentie