Programma

DeWolff neemt TopSong mee naar Limburg

  1. Nieuwschevron right
  2. DeWolff neemt TopSong mee naar Limburg

De TopSong gaat deze week mee naar Limburg. Het zijn de mannen van DeWolff die de titel met 'It Ain't Easy' op hun naam schrijven.

De psychedelische bluesrockband uit Geleen speelt al meer dan tien jaar de Nederlandse podia plat. En hoewel de band al stapels albums op hun naam heeft staan, zijn de mannen zo druk met optreden dat er maar weinig tijd overblijft om de studio in te duiken. Daarom besloten Pablo, Luka en Robin om tijdens het touren aan een nieuwe plaat te werken. De band nam een ouderwetse Tascam cassette-recorder mee op pad en werkte zo aan het album Tascam Tapes dat in 2020 uitkomt.

'Perfect is niet interessant'

Eerder deze week vertelde zanger Pablo van der Poel in Jan-Willem Start Op over de bijzondere opnamesessies. Want een album opnemen op een ouderwetse recorder gaat heel wat anders in zijn werk dan wanneer er een grote studio voor handen is. "We zijn altijd wel een beetje van onszelf beperkingen opleggen", vertelt Pablo. "Als je alle techniek voor handen hebt, dan is het eigenlijk ook een beetje saai. Net als dat je een schilderij laat maken door een robot. Dan is het ook niet interessant, want dan is het perfect."

De nieuwe aanpak is in elk geval niet voor niets geweest. De bluesy en funky single hoor je deze week als TopSong. En dat was eigenlijk best een makkelijke keuze.

Bart belde Pablo vanmorgen op om het goede nieuws te vertellen:

Pablo van DeWolff is blij verrast. De single 'It Ain't Easy' is Topsong!

DeWolff speelde de track deze week live bij Jan-Willem Start Op. Check het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BELUISTER ALLE TOPSONGS

Wil je 'It Ain't Easy' of één van de TopSongs uit het verleden luisteren? Abonneer je dan op onze speciale TopSong-playlist op Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie