Programma

The Stones spelen 'Waiting On A Friend' tijdens concert American Tour 1981

  1. Nieuwschevron right
  2. The Stones spelen 'Waiting On A Friend' tijdens concert American Tour 1981

Op 18 en 19 december 1981 geven The Rolling Stones hun laatste spetterende optredens van de American Tour 1981 in het Hampton Coliseum.

Na drie jaar niet meer op tour te zijn geweest, besluiten de mannen van The Rolling Stones weer het Amerikaanse podia te betreden nadat ze 24 augustus 1981 hun album Tattoo You uitbrengen.

Eerder opgenomen tracks

In een interview met Rolling Stone uit 1981 vertelt Keith Richards dat het album Tattoo You wordt samengesteld uit nummers die eerder zijn opgenomen. Zo was Worried About You oorspronkelijk gemaakt voor het album Black And Blue uit 1976. "De rest was geschreven in Parijs tussen 1977 en het afgelopen jaar. We hadden meer dan veertig nummers afgekapt voor Emotional Rescue. Op dat moment was het een kwestie van de nummers uitkiezen die het dichtst bij de voltooiing waren, omdat we een deadline hadden. Over dit album hebben we langer nagedacht en we kozen de nummers veel zorgvuldiger", vertelt Richards.

Vanuit het Hampton Coliseum

Een maand na de release van het album beginnen ze op 25 september aan hun American Tour 1981 in het John F. Kennedy Stadium in Philadelphia. Met 48 uitverkochte concerten achter de kiezen, geven ze vanuit de laatste stad, Hampton, twee concerten in het Hampton Coliseum. Ze weten het publiek goed te entertainen met hits als Start Me Up, Beast Of Burden, You Can't Always Get What You Want en Honky Tonky Women. Natuurlijk kan ook Waiting On A Friend, de tweede single van het album Tattoo You, niet missen tijdens het concert.

Bekijk hier de uitvoering van het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister de NPO Radio Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie