Naar homepage
Programma

Frits Wester over de klimaatrapporten

  1. Nieuwschevron right
  2. Frits Wester over de klimaatrapporten

Zijn de 600 klimaatregels genoeg om de doelen te behalen? En hoeveel gaat het Nederland kosten? Jan-Willem en Jeroen bellen met politiek verslaggever Frits Wester over de klimaatrapporten.

Haalbaarheid klimaatdoelen

De klimaatrapporten van het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau zijn op 13 maart gepresenteerd aan het kabinet. Deze rapporten bevatten informatie over de haalbaarheid van de klimaatdoelen met de regels die we nu hebben. Hoe duur het gaat worden voor Nederland en hoe deze regels uiteindelijk doorgezet worden in de Eerste en Tweede Kamer. Frits Wester legt uit hoe het precies te werk gaat. Luister het fragment hier:

Uitslag Klimaatrapporten

Inmiddels is de uitslag van het rapport bekend en kan het kabinet aan de slag met het verder uitwerken van de wetten en regels die hierbij komen kijken. De conclusie van de bureau's is dat de klimaatdoelen 'waarschijnlijk' niet gehaald worden met de bestaande plannen. Daarnaast is de verdeling van de kosten ook niet gelijk. Vooral de lagere- en middeninkomens, gepensioneerden en mensen met een uitkering lijken er meer op achteruit te gaan. Ook moeten burgers meer betalen dan het bedrijfsleven. De oppositie reageert daar meteen fel op. Zij streven naar een eerlijke verdeling.

Jan-Willem Start Op

Jan-Willem Start Op hoor je elke werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie