Programma

De Derde Kamer met Lilianne Ploumen, vragenuurtje en energienota

  1. Nieuwschevron right
  2. De Derde Kamer met Lilianne Ploumen, vragenuurtje en energienota

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

In een nieuwe aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars Geerts het vragenuurtje en de energienota. Tevens gaat Wouter op werkbezoek bij Lilianne Ploumen.

Energienota

Op dit moment is het wekelijkse vragenuurtje aan de gang, maar wat is dat nou eigenlijk? Kunnen alle politici dan zo maar de vragen stellen die ze willen? Lars legt uit hoe het zit! Ook praten Wouter en Lars over de Energienota. Ondanks de belofte van het kabinet om de energieprijzen te verlagen worden deze het komende jaar voor bijna iedereen hoger. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en wordt de geloofwaardigheid van het kabinet hierdoor aangetast? En gaan we er onder de streep nou wel of niet op vooruit? Het wordt uitgebreid besproken!

'Ja, ik houd heel erg van mijn volkstuin'

Deze week gaat Wouter op werkbezoek bij Lilianne Ploumen, oud minister en nu Kamerlid voor de PvdA. Ze hebben het over vrouwenquotum, proefballonnetjes, haar grootste blunder en één van haar lievelingsplekjes: haar volkstuin langs de snelweg: "Ja, ik houd heel erg van mijn volkstuin."

#13 - DE DERDE KAMER met Lilianne Ploumen, Vragenuurtje en Energienota - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie