Programma

Otis Redding heeft eindresultaat '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' nooit gehoord

  1. Nieuwschevron right
  2. Otis Redding heeft eindresultaat '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' nooit gehoord

Twee weken voor zijn dood werden er nog delen voor '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' opgenomen. Otis Redding heeft hierdoor nooit het eindresultaat mogen horen.

In 1967 kwam Otis Redding om tijdens een vliegtuigongeluk. De Amerikaanse soulzanger is 26 jaar geworden. Eén van zijn grootste hits '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' is na zijn overlijden afgemaakt en uitgebracht.

Top 2000 a gogo

Aan het water in Sausalito in Californië ligt het bezoekerscentrum. De vrouw achter de balie loopt door het houten huisje heen en vertelt: "Ik geloof niet dat we hier iets over Otis Redding hebben. Het klopt dat hij op een woonboot woonde aan de noordzijde van de stad toen hij het nummer schreef." Een bewoner van Liberty Dock, de plek waar de woonboot van Otis Redding heeft gelegen, neemt ons mee. Hij wijst en legt uit: "Als ik het goed heb, was dit zijn woonboot. Het werd 'The Music Box' genoemd. Hier schreef hij het nummer."

Quote

De platenmaatschappij wilde het meteen na zijn dood uitbrengen. Dat viel niet mee. Ik had alleen nog maar ruwe opnames.

Steve Cropper

Redding heeft het eindresultaat nooit gehoord

Gitarist en songwriter Steve Cropper vertelt over zijn samenwerking met Redding: "Ik heb het tweede couplet en de bridge voltooid en ik heb met het derde couplet geholpen. Het nummer gaat over een veerboot die komt aangerold om de auto's eruit te laten." Redding overlijdt voordat het nummer af is. "Otis heeft de elektrische gitaar, de golven en de meeuwen nooit gehoord. Het is twee weken voor zijn dood opgenomen. Ik maakte het zo snel af, omdat de platenmaatschappij het meteen na zijn dood wilde uitbrengen. Dat viel niet mee. Ik had alleen nog maar ruwe opnames", vertelt Steve.

​Wil je zien waar Otis Redding heeft gewoond? Bekijk dan de hele aflevering van Top 2000 a gogo over '(Sittin’ On) The Dock Of The Bay' hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TOP 2000

De volledige Top 2000 wordt op vrijdag 20 december bekendgemaakt. De uitzending van de lijst begint woensdag 25 december om 08.00 uur vanuit het Top 2000 Café in Hilversum. Nederland heeft gestemd! Kijk vanaf 12 december op staatieindetop2000.nl of jouw favorieten in de lijst staan.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie