Programma

Danny Vera erkent oud verdriet in nieuwe TopSong 'The Weight'

  1. Nieuwschevron right
  2. Danny Vera erkent oud verdriet in nieuwe TopSong 'The Weight'

Danny Vera mag komende week pronken met zijn gloednieuwe TopSong 'The Weight'. Hij primeurde het nummer eerder in Stenders Platenbonanza.

In de uitzending van Rob maakte Danny tevens bekend dat het nummer ook op zijn nieuwe plaat The New Now staat, die op 12 november uitkomt. 'The Weight' is meer up-tempo dan zijn eerdere nummers. Daar heeft Danny goed over nagedacht: "Anders blijf ik toch altijd die ballad-jongen", zegt Danny lachend in Stenders Platenbonanza.

Bart belde Danny in Aan De Slag! om hem te feliciteren, maar deed net of het niet op de radio te horen was. Bart: "Als je zometeen in de uitzending komt op NPO Radio 2, dan vertellen we wat, maar dan is het wel leuk als je qua reactie een beetje enthousiast reageert, want meestal als kandidaten de TopSong hebben dan vinden ze dat heel leuk." Danny ligt helemaal in een deuk en vraagt zich af wat hem overkomt. Dan feliciteert Bart Danny officieel en reageert hij met: "Ja, alweer?! Oh man, wat leuk jongens, dankjewel."

Video niet beschikbaar

Verdriet uit het verleden

Hoewel 'The Weight' up-tempo is, verliest het nummer daarmee geen diepgang. Over de betekenis vertelt Danny: "Het gaat eigenlijk over dat je denkt dat je alles voor elkaar hebt en dingen verwerkt hebt, maar dat dat eigenlijk nog niet zo is. De dood van mijn beide ouders was altijd heftig. Op een gegeven moment denk je: 'Daar ben ik wel overheen', maar op sommige momenten is dat niet zo." Deze boodschap komt duidelijk naar voren in de tekst van 'The Weight': 'But now that I got what I want, I'm not so sure the weight is gone. Still heavy on my shoulders, carrying on. The weight ain't gone.' Hij beschrijft hier hoe hij op een plek is in zijn leven waar hij wil zijn, maar dat de zware gevoelens ondanks dat niet verdwenen lijken te zijn. Danny scoorde naast 'The Weight' eerder TopSongs met 'Roller Coaster' en 'Pressure Makes Diamonds'.

Bekijk hieronder de videoclip van 'The Weight':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 TopSong

Elke week roepen we één track uit tot TopSong. Abonneer je nu ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 TopSongs op een rijtje vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie