Danny Vera kruipt onder de huid met nieuwe TopSong

'Pressure Makes Diamonds'

Danny Vera schrijft deze week de TopSong op zijn naam met een nieuwe uitvoering van het overweldigende 'Pressure Makes Diamonds'.

Dankzij het grote succes met ‘Roller Coaster’ gingen voor Danny Vera alle deuren open. Met gouden- en platina platen, uitpuilende zalen en een overvolle agenda leek niets een onvergetelijk 2020 in de weg te staan. Onvergetelijk werd het, maar niet zoals gepland.

Strijkers en achtergrondzangeressen

In aanloop naar zijn concert in AFAS Live wilde Danny een vinyl-single uitbrengen van de track ‘Pressure Makes Diamonds’, afkomstig van het gelijknamige album en de bijbehorende tour. Vera zong het liedje opnieuw in en trommelde zijn strijkers en achtergrondzangeressen op zodat de uitvoering zou lijken op de live-versie van de track. Het werd een subtiele aanpassing van het origineel. “Live gaat ‘ie toch een beetje anders onder je huid zitten. Beetje andere timing is dat”, vertelde hij eerder in Wout2Day.

De nieuwe opname kwam er, maar de show in AFAS Live en het vinyl waren van de baan toen het coronavirus roet in het eten gooide. Toch bracht Danny de track uit, zij het als digitale single. Wij laten dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Je hoort de track de hele week als NPO Radio 2 TopSong.

'Hard work pays off'

Het goede TopSong-nieuws komt voor Danny in een week die toch al in het teken stond van goede berichten. De zanger maakte gisteren namelijk bekend dat zijn vrouw Escha in verwachting is van hun eerste kind. Een zwangerschap waar het stel veel geduld voor moest opbrengen. "Het is een mooie week, deze week", zegt Danny er zelf over als Bart Arens hem belt.

Dat hij nu dan ook nog een TopSong op zijn naam mag schrijven is extra mooi meegenomen. "Ik heb het er weleens met Rob Stenders over. Ik ging van nooit op de radio naar elke dag op de radio", vertelt Danny. Volgens hem is de titel van 'Pressure Makes Diamonds' uitgerekend hierop van toepassing. "Als je ergens maar lang genoeg in blijft geloven, ook als je zelf een droom hebt met werk, een opleiding of iets in de muziek. Of je wil inderdaad een kind. Blijf net zolang proberen en op een gegeven moment gaat het wel. Dat is de ‘pressure makes diamonds’."

Beluister het gesprek met Danny hier:

Een mooie week voor Danny Vera: wordt vader en heeft de NPO Radio 2 TopSong


Beluister de track ook in onze speciale TopSong-playlist op Spotify:

Om deze Spotify playlist te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie