Programma

Wat doet Leo Blokhuis bij Benny van ABBA

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat doet Leo Blokhuis bij Benny van ABBA

Op Twitter komt een foto van Leo Blokhuis samen met de toetsenist van ABBA voorbij en Wouter is héél benieuwd wat Leo daar aan het uitvoeren is. Dat betekent even bellen!

Nieuw Album

Benny Andersson brengt binnenkort een album uit met pianoversies van verschillende nummers. Daar vallen ook de wereldbekende liedjes van ABBA onder. "Dat was natuurlijk de uitgelegen kans om te vragen of ik langs mag komen", vertelt Leo. Hij ging langs in Zweden voor een uitzending van de Top 2000 a go go. "Ik had Björn ook graag willen spreken, want samen met Benny is hij natuurlijk het ABBA-duo, maar Björn wilde niet."

De laatste grote hit

"Als we voor de Top 2000 iets maken, focussen we op één nummer en dat is nu 'The Day Before You Came'. De laatste grote hit van ABBA voordat ze uit elkaar gaan", zegt Leo. "Benny vertelt echt levendig! Hij is 72 en heeft zijn leven lang muziek gemaakt, maar hij vindt het niet erg dat je het alleen over de ABBA-jaren hebt."

Kans op een reünie

Leo heeft Benny ook meteen ondervraagt over een mogelijke reünie. "Hij vertelt dat als alles lukt het pas in 2019 zal zijn, maar hij moet het technisch wel goed genoeg vinden." Dit gaat dan wel over een virtuele tour met de leden van ABBA rond 1979. "Benny vroeg zichzelf ook af wie er nu zit te wachten op een paar oude mensen op het podium", vertelt Leo.

Luister het hele gesprek met Leo Blokhuis hieronder:

Leo Blokhuis spreekt met Benny van Abba voor de Top 2000 a gogo

Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Maandag tot donderdag van 18.00 tot 20.00 uur

Foto omslag: Leo Blokhuis

Ster advertentie
Ster advertentie