Programma
BNNVARA

Luisteraar Erik is sinds gister pleegouder: 'Hoop dat veel mensen zich aanmelden'

foto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraar Erik is sinds gister pleegouder: 'Hoop dat veel mensen zich aanmelden'

Van 3 t/m 10 november is het De Week van de Pleegzorg. Jan-Willem en Jeroen bellen met luisteraar Erik die sinds gister gecertificeerd pleegouder is.

Luisteraar Erik Dijkstra hing vanochtend aan de lijn tijdens Jan-Willem Start Op. En wel met een bijzondere reden: hij is sinds gister gecertificeerd pleegouder! "Het was best intensief", vertelt Erik. "Je hebt drie cursusavonden, een huisbezoek, intake, een eindgesprek en je moet een casus uitwerken." Pleegouder word je dus niet zomaar, maar het is wel enorm belangrijk. Erik hoopt dan ook dat meer mensen zich zullen aanmelden.

Pleegouder worden

Ondanks de verschillende stappen die je moet doorlopen, vond Erik het geen moment teveel. "Ik zei tegen mijn vriendin: 'Eigenlijk raar dat wanneer je voor een kind van iemand anders gaat zorgen, je een cursus moet volgen. Maar je kan zelf zo een kind ter wereld brengen.'" Waarom hebben Erik en zijn vriendin besloten om zich aan te melden als pleegouders? En wanneer kunnen zij voor een kind gaan zorgen? Luister verder in het fragment hieronder.

De Pleegzorg Podcast

In de nieuwe podcast de Pleegzorg Podcast vraagt Gijs Staverman aandacht voor pleegkinderen en pleegouders in Nederland. Op dit moment zijn er meer dan 800 kinderen die wachten op een plek bij een pleegouder.

Gijs Staverman kan daar als geen ander over meepraten. Toen hij een relatie kreeg met zijn vriendin kwamen ook haar twee pleegkinderen in zijn leven. Samen met zijn vriendin Cher is hij nu al bijna 4 jaar pleegouder van Milan en Lia. Het was even wennen, maar nu zou hij nooit meer zonder ze willen.

In de Pleegzorg Podcast gaat Gijs op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe is het om pleegkind te zijn? Hij praat met bekende en onbekende pleegkinderen over de moeilijkheden, over de fijne kanten en over hoe het nu met ze gaat. Luister hieronder naar de eerste aflevering met First Dates-host Sergio Vyent.

#1 - De Pleegzorg Podcast met Sergio Vyent - De Pleegzorg Podcast

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie