Programma

Arts dwong Marco Borsato om optreden te annuleren

  1. Nieuwschevron right
  2. Arts dwong Marco Borsato om optreden te annuleren

In deze aflevering van 30 MINUTEN RAUW spreekt Ruud met Marco Borsato. De zanger vertelt onder andere over zijn TIA, het Italiaans temperament en zijn concertreeks in de Kuip.

TIA

In 2014 werd de zanger getroffen door een TIA. Op het moment dat het gebeurde zat Marco in de auto naar Ahoy voor Vrienden van Amstel Live. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en kreeg binnen tien minuten een MRI-scan. Ondanks advies van de dokter wilde Borsato het liefst na het optreden terugkomen. Hij vertelde de dokter: “U heeft volgens mij niet in de gaten wat er gebeurt. Er staan twaalfduizend mensen in Ahoy en daar kan ik niet zomaar even niet zijn. Ik wil best na afloop terugkomen.” Hierna zakte zijn zicht aan één kant weg. De dokter gaf aan dat hij geen keuze had: "Bij dezen bent u nu opgenomen. Dat betekent dat u nog even naar het toilet mag en daarna mag u niet meer van uw bed af."

Quote

Er staan in Ahoy twaalfduizend mensen en daar kan ik niet zomaar even niet zijn. Ik wil best na afloop terugkomen

Marco Borsato

Het mooiste nummer

"Laat ik er uitgebreid op antwoorden. 'Margherita', daar staat geen punt of komma te veel in. Dat is poëzie. Maar 'Mooi', dat is letterlijk wat mij is overkomen toen ik op de slechtste dag van mijn leven naar huis reed. Dit was na het faillissement, er was niets meer over", vertelt Marco. De zanger besloot in de auto om zijn vrouw te bellen. Zij zei hem toen onverwachts: "Marco we gaan het vieren. Je hebt het nog. We trekken de grootste fles champagne open en we beginnen gewoon opnieuw."

Marco besloot hierna vlak voor Naarden zijn auto aan de kant te zetten. "Het had gesneeuwd buiten, en ik ging op de bijrijdersstoel zitten. Vraag me niet waarom, maar ik deed het. Ik luister naar buiten en ik dacht: 'De slechtste dag uit mijn leven, maar is het nou eigenlijk wel zo'n kutdag?'. Ik hoorde vogels fluiten en ik zag licht dat ik al een hele tijd niet gezien had door alle ellende. Is het nou eigenlijk wel zo'n kutdag? Het is ook maar net hoe je kijkt", aldus Borsato. Toen de zanger dit verhaal aan John Ewbank vertelde, kwam Ewbank met het, volgens Borsato, mooiste nummer uit zijn repertoire: 'Mooi'.

Borsato in De Kuip

Ook sprak Marco nog over zijn Italiaans temperament en zijn concertreeks in De Kuip. Krijgen we na Groots met een zachte G en de Toppers een nieuwe jaarlijkse concertreeks? Beluister de volledige 30 MINUTEN RAUW met Marco Borsato hieronder:

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie