Programma

Oasis weer samen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Oasis weer samen?

Het lijkt er op dat broers Noel en Liam Gallagher hun ruzies hebben bijgelegd. Gaat een Oasis-re

In gesprek over reünie

Volgens The Daily Mirror zouden de bandleden in gesprek zijn over nieuwe optredens met Oasis. De twee rivalen hebben sinds 2009 niet meer samen gespeeld. De broers hebben namelijk een haat-liefde relatie met elkaar, en dat steken ze niet onder stoelen of banken!

Op de voorpagina

Oasis breekt in 1994 door met hun debuutplaat Definitely Maybe. Liam Gallagher is de leadzanger en Noel Gallagher gitarist en songwriter. De twee broers versterken elkaar en samen maken ze Oasis tot een groot succes. De muzikanten zijn onafscheidelijk. Na hun grote succes halen zij steeds vaker de kranten, alleen niet vanwege hun muziek. De broers hebben regelmatig ruzie.

Gitaar kapot

Als Liam in 2009 de favoriete gitaar van zijn broer vernielt, besluit Noel de band te verlaten. Zonder Noel geen Oasis en de groep gaat uit elkaar. De overgebleven bandleden beginnen met Liam de band Beady Eye. Noel blijft een graag geziene gast bij interviews. Hij zegt namelijk gewoon wat hij denkt. Zo ook over zijn broertje: ''Liam is rude, arrogant, intimidating and lazy. He's like a man with a fork in a world of soup.''

Echt niet arrogant

Goudeerlijk dus, maar beschuldig de artiest niet van arrogantie want zo zegt hij over Oasis: ''We're not arrogant, we just believe we're the best band in the world.'' Beste band van de wereld is misschien wat overdreven. Maar Oasis is wel heel fijn om naar te luisteren ja. Gelukkig kan Noel ook relativeren. ''I'm a great songwriter, but i'm not the most talented musician,'' legt hij uit. En daarom moet hij zich ook weer herenigen met broertje Liam!

Noodles of Liam

Toch houdt Noel ook heus wel van zijn broertje. Al overdrijft hij die broederliefde niet: ''Sure I love Liam, but not as much I love pot noodles.'' Tja duidelijk, Noel houdt gewoon heel erg veel van noodles. Toch is er één ding waar hij meer van houdt en dat is muziek schrijven.

Het zit in de familie

Die passie voor muziek deelt hij met zijn broertje Liam en juist die gedeelde liefde zorgt wellicht voor een Oasis-reunie in 2016. Onlangs deelde Liam namelijk een foto met een backstage-pasje bij een concert van Noels band Noel Gallagher's High Flying Birds. Hij schreef onder de tweet: ''Keeping it in the family.''

Liam backstage.png

Het perfecte moment

En nu lijkt de kans groot dat de twee openstaan voor een Oasis-reünie. Volgens een goed gepositioneerde bron hebben de broers hun ruzies bijgelegd. Ze blijven immers familie. De band Beady Eye, van Liam ging in 2014 uit elkaar en Noel heeft zich als solo-artiest bewezen. Bovendien heeft rivaal Blur bekendgemaakt dat zij, na twaalf jaar, een nieuw album gaan uitbrengen. Is dit wellicht het perfecte moment om nog één keertje samen te knallen? Wij zeggen: definitely maybe!

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie