Programma

DeWolff is ambassadeur van Record Store Day 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. DeWolff is ambassadeur van Record Store Day 2020

DeWolff is op zaterdag 18 april de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. De Limburgse band brengt speciaal voor deze dag een 10" single uit.

De single van DeWolff is gratis verkrijgbaar voor de eerste vijfduizend klanten die tijdens Record Store Day 2020 een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken. Het vinyl bevat de tracks Made It To 27 en Nothing’s Changing.

Mobiele studio mee op tour

De psychedelische bluesrockband uit Geleen speelt al meer dan tien jaar de Nederlandse podia plat. En hoewel de band al stapels albums op hun naam heeft staan, zijn de mannen zo druk met optreden dat er maar weinig tijd overblijft om de studio in te duiken. Daarom besloten Pablo, Luka en Robin om tijdens het touren aan een nieuwe plaat te werken. De band nam een ouderwetse Tascam cassette-recorder mee op pad en werkte zo aan het album Tascam Tapes dat op 10 januari van dit jaar uitkwam. In november bekroonden wij single 'It Ain't Easy' al met de titel NPO Radio 2 TopSong.

Op zaterdag 22 februari verschijnt in Het Uur van de Wolf bij NTR op NPO 2 de docu: DeWolff in Europa. In de korte film zijn we onder meer getuige van de creatie van het album.

Verzamelalbum

Ook verschijnt op Record Store Day 2020 de dubbelaar Electrosaurus 21st Century Heavy Blues, Rare Grooves & Sounds from the Netherlands Volume 2. Een compilatie van respectabele Nederlandse namen als Dawn Brothers, Joan Franka en The Grand East tot overzeese smerige bluesrock van Ian Siegal & Luther Dickinson… Het beste wat de periode 2017 tot en met 2019 aan rootsmuziek te bieden had, opgenomen in DeWolff’s eigen Electrosaurus Southern Sound Studio in hartje Utrecht. De plaat komt in een beperkte oplage van 666 exemplaren, op dubbel goud vinyl.

Over Record Store Day

Record Store Day is dertien jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Inmiddels vindt dit unieke evenement plaats in meer dan tweeduizend onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. In Nederland wordt het evenement op 18 april voor de elfde keer gevierd. Moke, Tim Knol, Blaudzun, Triggerfinger, Kensington, Typhoon, Eefje de Visser, Jett Rebel, Claw Boys Claw en De Staat gingen DeWolff voor als Record Store Day ambassadeur in Nederland.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie