Programma

Nicholas Collins over drummen bij zijn vader

  1. Nieuwschevron right
  2. Nicholas Collins over drummen bij zijn vader

Nicholas Collins speelt net als zijn vader. Hoe is het om bij papa Phil in de band te spelen?

Ba-dum Ba-dum Ba-dum Ba-dum Bam Bam!

Je drumcarrière aftrappen met de beroemdste fill in de geschiedenis van de popmuziek voor een wereldwijd tv-publiek, dat overkomt niet iedereen. Zo wel Nicholas, toen 15 jaar oud, zoon van Phil Collins.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mee op tour

Dat was in 2016. De jonge trommelkont had toen al een paar kleine gigs met zijn vader gedaan, maar had nooit gedacht dat het ‘voor vast’ zou zijn. Toch mag van zijn vader ook mee op tour in 2017.

Dat zijn vader tevreden is, vertelde hij zijn zoon Nic na de eerste optredens. "Ik heb nooit een drummer gehad waar ik niet naar hoefde omkijken", zei hij. En dat is niet zo gek, want waar andere (grote) drummers achter Collins hun eigen stijl in diens tracks leggen, is Nicholas opgegroeid met zijn vaders drumwerk.

Eigen weg

Volgens eigen zeggen is zijn vader, in elk geval als drummer, zijn eerste voorbeeld. Toch heeft Nicholas meer ambitie dan ‘de zoon van’ te zijn. Op zijn lijstje met inspiratiebronnen staat niet alleen Phil, maar bijvoorbeeld ook Chad Smith van Red Hot Chili Peppers en Led Zeps John Bonham.

Nic timmert hard aan de weg met zijn eigen band What You Know en hoewel een deel van hun huidige succes misschien te danken is aan zijn komaf, snapt Nicholas dat dit zijn mindere kanten heeft. "Ik zal harder moeten werken om mensen te laten zien dat ik niet alleen de zoon van ben", zegt hij.

We zijn benieuwd! Het begin is er in elk geval.

bron: Rolling Stone

Ster advertentie
Ster advertentie