Programma

Eindbedrag 'Nederland helpt Sint Maarten'

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindbedrag 'Nederland helpt Sint Maarten'

Het voorlopig eindbedrag voor 'Nederland helpt Sint Maarten' is 13.348.158 euro! Wat zijn jullie geweldige donateurs!

Mooie einduitslag!

Vrijdag 15 september hebben we op NPO Radio 2 de hele dag een uitzending gemaakt in het teken van Giro 5125 vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. 13.348.158 euro hebben we binnengehaald en dat was nooit gelukt zonder jouw hulp! Wat een mooi bedrag! Met dit geld kan het Rode Kruis hulp bieden in Sint Maarten. Zo kunnen ze onder andere zorgen voor afdekzeilen, jerrycans, generatoren, voedsel en medische zorg.

Wil je nog doneren? Dat is nog steeds van harte welkom:

Geef nu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ORKAAN

Op 6 september werd Sint Maarten getroffen door de verwoestende orkaan Irma, die een enorme schade heeft aangericht. 70% van de huizen zijn beschadigd of onbewoonbaar. Ook medische voorzieningen zijn getroffen. Bewoners van het eiland hebben dringend voedsel, schoon drinkwater en onderdak nodig. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Met medicijnen, dekens en kleding, maar ook met hulp op de langere termijn.

Giro 5125

Met Giro 5125 geld is afgelopen weekend het eerste KLM-toestel vanuit Nederland vertrokken met aan board 8500 dekzeilen, 9000 jerrycans, 2000 keukensets, 4 generatoren en 8 zonnepanelen. Het Rode Kruis en de KLM verwachten komende dagen nog meer hulpgoederen naar het getroffen gebied te sturen.

Teams van het Nederlandse Rode Kruis en hulpverleners van het Rode Kruis van Curaçao en Aruba zijn gearriveerd in Sint Maarten en zijn druk bezig met de organisatie van de hulpverlening en het verder in kaart brengen van de schade. Zij doen dit onder andere door beelden met drones te maken, zodat het Rode kruis kan inventariseren welke hulp nodig is.

Rode Kruis

Omdat de overige deelnemende organisaties van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) niet of nauwelijks operationeel zijn op Sint Maarten, hebben zij gezamenlijk besloten dat het Rode Kruis het voortouw neemt in de inzamelingsactie.

Donaties zijn nog zeer welkom!

Geef nu.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veiling

Tijdens de uitzending werden er ook unieke items geveild van onze dj’s en andere bn’ers. Superfijn dat jullie zo massaal hebben geboden. Ze zijn allemaal de deur uit! Inclusief het VIP-arrangement voor de Top 2000, Meet and Greet met Martin Garrix en de VIP-tickets voor de finale van Wie is de Mol. Heb je nog vragen over de veiling? Mail dan naar: veiling@radio2.nl

Ster advertentie
Ster advertentie