Programma

Claudia de Breij wil op 5 mei gezamenlijk Ramses Shaffy zingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Claudia de Breij wil op 5 mei gezamenlijk Ramses Shaffy zingen

Over precies een week, op 5 mei, vieren we 75 jaar bevrijding. Klein dompertje op dit heugelijke feit: corona. Gelukkig komt Claudia de Breij met een mooi alternatief. Gijs belt haar op!

Claudia vertelt dat ze in tijden van corona het samen zijn zo enorm mist: "Niet alleen het gezelschap van vrienden of familie, maar ook het samen zijn met vreemden. Met zijn allen bij een concert of rondslenteren op Koningsdag." Ze had niet verwacht dat alle initiatieven waaronder het gezamenlijk 'You'll Never Walk Alone' en het klappen voor de zorg, zo'n grote impact zouden hebben. "Het was allemaal veel mooier en echter dan ik in eerste instantie dacht", vertelt Claudia.

Ramses Shaffy

Dit gevoel van saamhorigheid wil Claudia ook teweegbrengen op Bevrijdingsdag. Haar alternatief duurt 3 minuten en 53 seconden en is niets minder dan het iconische nummer van Ramses Shaffy: 'Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder'. Gijs vraagt zich af waarom Claudia dit nummer zo toepasselijk vindt. "Het nummer is écht voor iedereen. Niemand wordt vergeten. Zoals de tekst ook al zegt: 'Voor degene die niets doet, die alleen maar wacht. Moet nu weten, we zijn allemaal samen'. Dat zijn we allemaal nu", vertelt Claudia. "Als we allen met open ramen de muziek keihard aanzetten, kunnen we toch een klein feestje vieren."

Komt er nog een corona-versie van 'Mag Ik Dan Bij Jou'? Beluister het hele interview tussen Gijs en Claudia hieronder:

Claudia de Breij wil samen zingen op 5 mei

Gijs 2.0

Je hoort Gijs iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie