Programma

'Mijn broer is in Nepal'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mijn broer is in Nepal'

De broer van luisteraar Marnix zit na de aardbeving in Nepal vast met zijn vriendin in een grot. Aan Stefan Stasse vertelde hij dinsdag zijn verhaal.

Backpacken in Nepal

Luisteraar Marnix: 'Via via komen er korte berichten binnen via een satelliettelefoon over mijn broer en zijn vriendin. Ze zijn relatief veilig, maar er vallen nog steeds stenen naar beneden. Ze zijn totaal afhankelijk van anderen.' Marnix' broer was net een weekje aan het backpacken met zijn vriendin in Nepal toen zij overvallen werden door de aardbeving.

Contact via social media

Stefan vroeg de thuisblijver wat hij vanuit Nederland kan doen voor zijn broer. Volgens Marnix kan er via sociale media contact gelegd worden met andere thuisblijvers die ook Nederlandse familieleden hebben die in Nepal vastzitten. Op die manier kunnen er lijntjes uitgezet worden die mogelijk kunnen helpen.

Hopen op beter weer

Woensdagavond belde Stefan opnieuw met Marnix. Terwijl helikopters heen en weer vliegen om slachtoffers van de aardbeving op te halen, blijven de broer van Marnix en zijn vriendin nog steeds achter. Marnix: ''Ze houden zich sterk, maar hopen wel op beter weer.''

Gered!

Donderdag is er goed nieuws. De NOS meldt dat de twee Nederlanders gered zijn. Ze verblijven nu op een legerbasis in Dhunche, maar kunnen voorlopig nog niet verder reizen.

Beluister hier het hele gesprek met Marnix terug.

>> Help Nepal: Doneer hier

NPO Radio 2 voor Nepal
vrijdag 1 mei: 06:00 - 24:00 uur
>> Alle details over NPO Radio 2 voor Nepal

Ster advertentie
Ster advertentie