Programma

Goedele Liekens geeft seksles aan Tweede Kamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Goedele Liekens geeft seksles aan Tweede Kamer

Goedele Liekens gaat seksuele voorlichting geven aan de Tweede Kamer. Wouter van der Goes belt met Goedele, want is die voorlichting echt nodig?

Geen bananen

De bekende seksuologe Goedele Liekens gaat seksles geven aan de Tweede Kamer. Wouter van der Goes belt met Goedele, want is seksuele voorlichting daar nog nodig? Ze vertelt dat het niet zal gaan om de 'banaan en de condoom'. "Het gaat om lesgeven in weerbaarheid." Ook de kamerleden moeten leren ja en nee te zeggen volgens Goedele.

Sociaal-emotionele kant

Seksuele voorlichting heeft niet alleen te maken met de penis en de vagina. "De sociaal-emotionele kant is natuurlijk zeker zo belangrijk", vindt de seksuologe. Goedele wil de Tweede Kamer leren om respectvol met elkaar om te gaan. "Dat willen we tonen."

Quote

Het is een vaardigheid die je moet leren

Goedele Liekens

Voorlichting

Uit onderzoek is gebleken dat veel scholen te weinig aandacht besteden aan het respectvol omgaan met elkaar. Mensen moeten leren hun grenzen aan te geven. "Het is belangrijk om zulke voorlichting op scholen te geven", zegt Goedele. "Het is een vaardigheid die je moet leren."

Interactieve quiz

Goedele zal met de Tweede Kamerleden een interactieve quiz gaan spelen. "Seks moet wel plezant zijn. Dan heb je die humor wel nodig." De lessen zullen vooral over de weerbaarheid gaan. "Als we tijd over hebben, gaan we nog een rollenspel doen", vertelt ze. Wouter ziet het rollenspel van Rutte en Jeanine Hennis al in z'n hoofd, grapt hij.

Luister hier naar het hele gesprek met Goedele Liekens:

Wout2day
Ma t/m vr 16.00 - 18.00 uur
DJ: Wouter van der Goes

Ster advertentie
Ster advertentie