Naar homepage
Programma

Nieuw album Bruce Springsteen met E Street Band

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Bruce Springsteen met E Street Band

Na de bekendmaking van zijn nieuwe album Western Stars heeft Bruce Springsteen alweer goed nieuws voor fans, want een tweede album samen met de E Street Band komt er ook aan!

Springsteen heeft het album al bijna af en alsof dat niet genoeg is is hij ook van plan om te gaan touren met de band. Hij vertelt in een gesprek met regisseur Martin Scorsese, met wie hij de documentaire Springsteen on Broadway heeft gemaakt, dat hij ruim zeven jaar geen inspiratie had om te schrijven voor de band. Gelukkig is de inspiratie terug: "En opeens, een maand geleden, was het daar. Vanuit het niets bijna. Twee weken lang had ik bijna elke dag inspiratie. Dat was een opluchting voor me, ik ben het nog niet verleerd. Er komt daarna ook een nieuwe tour." Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe album verschijnt.

Western Stars

Onlangs kondigde Bruce Springsteen voor het eerst in vijf jaar een nieuw album aan: Western Stars. Hij liet zich voor de plaat inspireren door Amerikaanse popmuziek uit de late jaren zestig en begin jaren zeventig. In een persbericht laat hij weten dat het nieuwe album 'een juwelendoosje' is. De muzikant produceerde het album samen met de Amerikaanse Ron Aniello, die ook als producer betrokken was bij zijn laatste album High Hopes. De eerste single van het album heet 'Hello Sunshine' en werd onlangs tot TopSong uitgeroepen. Op 14 juni wordt Western Stars uitgebracht.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie