Programma

Bijbaantjes van artiesten

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijbaantjes van artiesten

Voordat ze beroemd werden met hun muziek hadden deze artiesten ook gewoon een baan.

Kurt Cobain

Om zijn passie voor muziek te financieren was Nirvana-frontman Kurt Cobain ooit congierge op een school. Werkzaamheden waren onder andere de toiletten boenen, iets wat hij thuis trouwens nooit deed: "Hij maakte nooit zijn keuken schoon en zette het vuilnis ook niet buiten. Maar met dat baantje kon hij de opnames van zijn eerste demo betalen", aldus (ex) Nirvana-bassist Krist Novoselic.

Ozzy Osbourne

Tijdens zijn bijbaantje als loodgieter-hulpje verloor Ozzy Osbourne op 15-jarige leeftijd het topje van zijn duim. Ook werkte hij twee jaar in een slachthuis. Ozzy is tegenwoordig vegetariër, zou dat toeval zijn?

David Bowie

Als 13-jarige was David Bowie bezorger bij een slagerij. Zo kon hij de saxofoon-lessen betalen die hij kreeg van de legendarische saxofonist Ronnie Ross. Jaren later kwamen de twee elkaar weer tegen toen Ross de solo inspeelde voor Lou Reeds 'Walk On The Wildside', dat door Bowie werd geproduceerd.

Mick Jagger

Je kan het je bijna niet voorstellen maar ook Mick Jagger heeft ooit een heel gewoon baantje gehad. Hij was op zijn 18e namelijk de portier van een psychiatrisch ziekenhuis. Best saai zou je zeggen, maar Jagger had het er prima naar zijn zin: hij zou in die tijd namelijk ontmaagd zijn door een van de zusters.

Freddie Mercury

In 1969 opende Freddie Mercury een eigen stalletje op Kensington Market in Londen. Hij verkocht zelf gemaakte schilderijen en tweedehands kleding. Queen-drummer Roger Taylor hielp hem regelmatig een handje met de verkoop.

Debbie Harry

Voor haar succes als zangeres van de popgroep Blondie had Debbie Harry een bijbaantje als Playboy bunny in de legendarische New Yorkse Playboy Club. "In die tijd nam ik nogal veel drugs, eigenlijk was ik meestal ik een halve slaaptoestand", zegt ze zelf over die tijd.

Ster advertentie
Ster advertentie