Programma
KRO-NCRV

De Gouden Snaar van BLØFs Peter Slager

foto: Anne-Marie Kok
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Snaar van BLØFs Peter Slager

Deze week gaat het in De Gouden Snaar over Peter Slager van BLØF.

Peter Slager wordt geboren op Schouwen-Duiveland. Hij vertrekt uit de provincie om Nederlandse Taal-en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht te studeren. Midden jaren 90 keert Slager terug naar Zeeland waar hij als radioverslaggever start bij Omroep Zeeland. Maar in ‘98 stopt zijn carrière als verslaggever abrupt, als BLØF doorbreekt met Liefs Uit Londen.

Bassist en songwriter

Slager schrijft mee aan het nummer, zoals hij doet bij alle nummers van BLØF. En de teksten die hij schrijft, moeten dan vervolgens ook uit de mond van zanger en gitarist Paskal Jakobsen komen. En dat vindt de bassist na 30 jaar nog altijd spannend. "Soms moet ik het ook voorzingen", vertelt de artiest. En dat is volgens Slager "behoorlijk intimiderend".

Peter kan worden gezien als een dienende bassist, die dingen doet die je misschien niet per se opvallen, maar je wél een heel goed gevoel geven. Daarom krijgt hij een welverdiend plekje in de Gouden Snaar.

Video niet beschikbaar

De Gouden Snaar

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies, waarin de beste drummers ter wereld in de schijnwerpers werden gezet, is het tijd voor iets nieuws. In De Gouden Snaar eert Emmely dit keer de beste bassisten in Nederland en over de grenzen. Want ja, Het Oor Wil Ook Wat! Bekijk hier het overzicht van alle bassisten die besproken zijn in De Gouden Snaar.

Ster advertentie
Ster advertentie