Programma

500 muzikanten op single

  1. Nieuwschevron right
  2. 500 muzikanten op single

De Limburgse popgroep Rowwen H

Lokale helden

Het nieuwe nummer van de groep uit het Noord-Limburgse dorpje America heet 'Gebrouwe In Limburg'. Het is een zevenenhalve minuut durende lofzang op in Limburg gebrouwen bier. Niet verwonderlijk dus dat we lokale helden horen als Beppie Kraft, Frans Pollux (Neet Oét Lottum) en Marco Roelofs (Heideroosjes).

Tot Oostenrijk aan toe

Maar 'Gebrouwe In Limburg' is niet alleen een Limbo-feestje, want ook Brabo's Guus Meeuwis en Frank Lammers, Volendammer Jan Dulles, de Amsterdammer Huub van der Lubbe (De Dijk) alsmede een blaasorkest uit Oostenrijk verlenen hun medewerking aan het Rowwen Hèze-nummer.

Apetrots

"Het was een bijzondere ervaring, zoveel muzikanten met zoveel verschillende klanken", zegt Rowwen Hèze-accordeonist en producer Tren van Enckevort over de opnames van 'Gebrouwe In Limburg'. "De muzikanten hebben dit nummer zelf gebrouwen. We zijn apetrots op het resultaat!"

Jubileum

De single 'Gebrouwe In Limburg' is gratis te downloaden op de website van Rowwen Hèze en wordt op zondag 8 november eenmalig uitgevoerd tijdens het evenement Zondag In 't Zuid. In het kader van het dertigste jubileum van de groep verschijnt er elke maand op de dertigste een nieuw gratis nummer.

Ster advertentie
Ster advertentie