Programma

Bart fietst 420 kilometer voor onderzoek naar blaaskanker

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart fietst 420 kilometer voor onderzoek naar blaaskanker

Hoogleraar aan Radboud UMC Bart Kiemeney fietst zaterdag 420 kilometer om geld op te halen voor onderzoek naar blaaskanker. Hij vertelt erover in The Big Frank Show.

Een stukje fietsen is natuurlijk hartstikke lekker, maar stel je voor dat je op een willekeurige zaterdag even 420 kilometer gaat fietsen. Bart Kiemeney en drie anderen gaan dat aanstaande zaterdag doen, met als doel vijftigduizend euro op te halen voor onderzoek naar blaaskanker.

Iets mafs om aandacht te krijgen

Bart is voorzitter van het Radboud Oncologie Fonds in Nijmegen. “Wij hebben hier in feite de wens dat alle onderzoekers die geld op willen halen voor een project, zelf in actie moeten komen,” legt Bart uit. Frank is vooral benieuwd waarom Bart specifiek fietsen heeft gekozen. “Ik heb niet al te veel talenten, maar ik kan een klein beetje fietsen. Dus ik denk van, ja, dan moet ik maar op de fiets. En dan moet je natuurlijk iets mafs doen om wat aandacht te krijgen, en dan fiets je gewoon van Zuidwest-Nederland naar Noordoost-Nederland.”

Route

De mannen beginnen zaterdag om vijf uur ’s ochtends met fietsen vanuit Vlissingen. Ze rijden via Rotterdam en de Flevopolder naar Eemshaven, waar ze tussen tien en elf uur ’s avonds aan hopen te komen. Afhankelijk van de weersverwachting bepalen de mannen of ze de route zo houden, of omdraaien.

Bart legt in detail uit hoe het onderzoek naar blaaskanker eruit ziet. Beluister daarvoor het fragment:

The Big Frank Show

Je hoort The Big Frank Show elke maandag tot en met donderdag van 22.00 tot 00.00 uur.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie