Programma
BNNVARA

Burgemeester Bruls volgt lopers Nijmeegse Vierdaagse 'met veel bewondering'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Burgemeester Bruls volgt lopers Nijmeegse Vierdaagse 'met veel bewondering'

De Nijmeegse Vierdaagse is in volle gang. In Jan-Willem Start Op! bellen dj’s-turned-wandelaars Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte met de burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, die dit jaar eindelijk tijd heeft om de Vierdaagse te volgen.

Nadat hij zijn maximale termijn als voorzitter van het Veiligheidsberaad heeft volgemaakt, geniet Bruls sinds 1 april een stuk meer vrije tijd. Maar alle evenementen die hij de afgelopen jaren door zijn drukke agenda niet kon meemaken, zoals de Nijmeegse Vierdaagse, nemen nu die vrijgekomen uurtjes in beslag. "Ik ben blij als vrijdag iedereen veilig binnen is en de vakantie begint", geeft de burgemeester toe. Maar "eerst nog even deze week knallen", zegt Bruls.

De Mooiste Van Het Jaar

De burgemeester levert geen half werk en is voor deze editie van de Vierdaagse in de huid van artiest gekropen voor de Vierdaagsekraker van 2023. Samen met topmodel Janneke Scherpenhuyzen, ondernemer Marcel Boekhoorn en N.E.C. Nijmegen algemeen directeur Wilco van Schaik zong hij De Mooiste Van Het Jaar in. En het nummer valt bij lopers duidelijk in de smaak. "Ik ben blij dat mensen het leuk vinden, een stevige beat", zegt Bruls. "Het heeft lekker zo’n stamp-ritme om op te lopen."

Tekst gaat verder onder video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bruls kan zelf helaas niet meelopen, dus geeft Jan-Willem een update. "De sfeer is fantastisch", vertelt de dj. "Iedereen is gelijk tijdens de vierdaagse. De mensen zijn vrolijk en blij, zelfs op de tweede dag, die door veel mensen als een hele zware wordt ervaren."

De burgemeester kan die uitspraak helaas niet bevestigen. "Maar ik voorspel u, dat u morgen zult horen dat de dag van Groesbeeks het zwaarste is. En de vierde dag is natuurlijk de sowieso de zwaarste", grapt hij. Maar één ding is zeker: meelopen is loeizwaar. Bruls geeft dan ook toe dat hij "met heel veel bewondering" naar de deelnemers kijkt.

Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls: "Vind het een fantastische week"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op van 6.00 tot 9.00 uur live vanaf de Nijmeegse Vierdaagse. Niks missen? Volg voor alle hoogtepunten én een kijkje achter de schermen het programma via Instagram, Twitter of Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie