Programma

Stem magisch

  1. Nieuwschevron right
  2. Stem magisch

Tovenaars zijn populairder dan ooit

The Police, R. Kelly en Queen: de keuzelijst bevat talloze magische nummers. Wie weet staan deze betoverende nummers straks ook in jouw Top 2000 lijstje:

Zwarte magie

Een schattig wit konijntje toveren uit een hoed, het klinkt als leuke tovenarij. Echter kent magie ook zo zijn duistere kanten. Als je denkt aan het nummer 'Black Magic Woman', denk je waarschijnlijk aan Santana's cover uit 1970. Het orgineel is echter geschreven door Peter Green van Fleetwood Mac. Peter legt het verhaal uit van een vrouw die zwarte magie aan het beoefenen is. Beluister hier het magische gitaarspel van Peter.

Politiek & toverkunstjes

Bruce Springsteen slaat zijn mening altijd duidelijk blijken in zijn muziek. 'Magic' gaat over de illusies in het dagelijks leven. The Boss verafschuwt mensen die leven in een illusie. "Veel mensen maken van leugens hun eigen waarheid". Al deze Hocus Pocus is nergens voor nodig.

Betoverende liefde

Chris Martin van Coldplay laat in 'Magic' zijn verdriet horen, zijn verdriet om een liefdesbreuk. 'Houden van' is als magie, een onbeschrijfelijk verschijnsel dat je alleen kan geloven als je het hebt gezien en meegemaakt. Deze 'magische' liefde is niet alleen bij Martin komen aanwaaien. Ric Ocasek van The Cars heeft deze magie ook gevoeld.

'I Put A Spell On You'

Liefde is iets wat je niet kan dwingen, Screamin' Jay Hawkins dacht hier anders over. Kon hij namelijk maar even met zijn magische toverstaf zwaaien, dan had hij zijn ex-vriendinnetje weer terug. Hawkins gooide gelukkig zijn charmes in de strijd en in plaats van een vloek werd het een nummer.

Bekijk ook psychedische steminspiratie.

Ster advertentie
Ster advertentie