Programma

St. Germain laat de zon schijnen

  1. Nieuwschevron right
  2. St. Germain laat de zon schijnen

St. Germain is luchtverkeersleider in ultieme live genre-mix op North Sea Jazz

De artiest:

St. Germain

Het tijdstip:

Zaterdag 9 juli 19:15 @ Maas

Bekend van:

In het jaar 2000 verscheen het album Tourist, waarvan St. Germain - geesteskind van Fransman Ludovic Navarre- miljoenen exemplaren over de toonbank zag vliegen. Er is bijna geen mens op aarde die niet met St. Germain op de achtergrond een wijntje heeft gedronken. Bekendste track: 'Rose Rouge'.

De sfeer is:

Als een middag in de zon. Er is geen zitplaats meer te vinden in de zaal, dus wordt er nog een niveau extra geopend. St. Germain wordt aangekondigd als terug na lange afwezigheid en die afwezigheid is duidelijk verguisd. Na de introductie gaan er al snel ogen dicht en deinen meerdere heupen lichtjes heen en weer.

Het citaat:

Welk citaat? Als luchtverkeersleider staat Ludovic verborgen achter zwarte doeken in de schaduw. Hij regelt, overziet en dit alles ogenschijnlijk zonder contact met band, bestaande uit percussie, fluit/sax, westerse en niet-westerse gitaristen. Zij zijn het die in formatie dansen en met lichaamstaal gebaren voor een zwaai en een klap. Maar met al die dichte ogen is men duidelijk bezig met genieten.

Hét nummer:

De tweede song na de introductie is meteen de klassieker, een minutenlange renditie van 'Rose Rouge' ("I want you to get together"). De slepende snare drum kabbelt door, precies totdat de volledige band -in lijn met het Grammy winnende muziekstuk- meespeelt.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

St. Germain en band krijgen het voor elkaar wereldmuziek, dance, blues en jazz zo goed te fuseren dat niemand meer kan zeggen aan een van die genres een hekel te hebben. Dat is verdomd knap.

Foto's: Bullet-Ray / Ben Houdijk

Kijk en lees hier meer over North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie