Programma

Marillion's zanger Fish over het afscheid van zijn 'Kayleigh'

  1. Nieuwschevron right
  2. Marillion's zanger Fish over het afscheid van zijn 'Kayleigh'

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt Marillion-zanger Fish het verhaal over zijn oude geliefde Kay. Kay Lee was zijn jeugdliefde en de inspiratie van hun bekende single 'Kayleigh'.

Het nummer komt uit 1985 en gaat over Kay Lee, de inmiddels overleden jeugdliefde van Fish. Hij brak begin jaren '80 haar hart. In de Top 2000 a gogo vertelt Fish er het volgende over: "Kay en ik begonnen in 1981 met daten. Toen ik haar zag dacht ik 'wauw.' We werden verliefd en waren onafscheidelijk. Maar dit was ook het moment dat Marillion net op stoom kwam. Alles moest alles daarvoor wijken."

Knipperlichtrelatie

In de daaropvolgende jaren ging het niet altijd even goed tussen Kay Lee en Fish. In 1983 besluiten de twee samen te verhuizen naar Belsize Park, een dure wijk in Londen. Fish: "Daarna ging ik naar Amerika op tournee. Toen ik terugkwam was ze weg. Ik dacht: 'dat was het dan'. Toen ik thuiskwam stonden alleen m'n platen en m'n pick-up er nog. Zij was weg", vertelt de zanger.

'Ik wist niet dat je dit toen allemaal voelde'

Jarenlang hadden Fish en Kay Lee geen contact meer tot zij uit het niets van zich liet horen: "Toen we in Bradford speelden, kwam ze voor het eerst sinds 1984 kijken. Het was als de dag van gisteren. Daarna ging ze weer weg en later hoorde ik van haar dat ze kanker had", vertelt de frontman van Marillion. Een tijd later gaf Fish haar het album, waarop hij al zijn gevoelens van zich afschreef. Zij had het album nooit eerder geluisterd. "Ik wist niet dat je dit toen allemaal voelde", vertelde ze hem.

Kay Lee was uiteindelijk erg trots op het nummer en vertelde aan iedereen die het wilde weten dat het nummer over haar ging. In 2012 overleed 'Kay'. Benieuwd naar het hele verhaal van Fish? Beluister het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie