Programma

11,5 miljoen euro gestort op Giro555 voor slachtoffers explosie Beiroet

  1. Nieuwschevron right
  2. 11,5 miljoen euro gestort op Giro555 voor slachtoffers explosie Beiroet

Nederlanders hebben 11.451.558 euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de ramp in Beiroet. Dit is bekendgemaakt aan het einde van de Nationale Actiedag vanuit Studio 47 in Hilversum.

Actievoorzitter Garance Reus-Deelder is geraakt door de betrokkenheid van Nederlanders in deze tijd, die wordt beheerst door het coronavirus. “Dat Nederland juist nu zo gul heeft gegeven aan deze actie is fantastisch, en zo hard nodig voor de slachtoffers in Beiroet.” In totaal hebben 163.000 mensen deze week gedoneerd op Giro555. De samenwerkende hulporganisaties zijn gelijk na de ramp begonnen met de hulpverlening en kunnen dat nu dankzij deze hulp opschalen.

Op NPO Radio 2 deden Henkjan Smits en Emmely de Wilt verslag van de dag. Ook NPO Radio 1, 4, 5 en 3FM stonden de hele dag in het teken van de actie.

Geld voor noodhulp

Met het ingezamelde geld kunnen de samenwerkende hulporganisaties onder andere voedselpakketten en drinkwater uitdelen. Ook gaat het geld naar het bieden van psychosociale zorg en traumaverwerking. Veel mensen, vooral kinderen, zijn getraumatiseerd en in shock door de extreme explosie en de rampsituatie die daarop volgde.

Daarnaast zullen de organisaties achter Giro555 de Libanezen die hun huizen zijn kwijtgeraakt opvangen en helpen met het repareren van hun woning. Ook schoolgebouwen en winkels worden met hulp van de Giro555 partners gerepareerd, zodat de mensen weer zelf in hun inkomen kunnen gaan voorzien.

Zelf een donatie doen ten behoeve van Giro555 kan nog steeds via de donatiepagina. Antwoorden op veelgestelde vragen over Giro555, de actie voor Beiroet, en doneren vind je hier.

Foto: Nathan Reinds

Ster advertentie
Ster advertentie