Programma

Johnny Cash keek in videoclip 'Hurt' terug op zijn leven

  1. Nieuwschevron right
  2. Johnny Cash keek in videoclip 'Hurt' terug op zijn leven

Op de geboortedag van Johnny Cash blikken we terug op zijn prachtige versie van 'Hurt' en de videoclip die daarbij hoort.

"What have I become..."

De laatste single die Johnny Cash bij leven uitbrengt is het schrijnende 'Hurt'. Het nummer is een cover van een track van de Amerikaanse rockband Nine Inch Nails. Trent Reznor schrijft het nummer naar aanleiding van zijn heroïneverslaving en de pijn die hij daarmee zichzelf en anderen toebrengt. Zo'n persoonlijk verhaal door iemand anders laten vertolken? Reznor was niet meteen enthousiast toen hij de versie van Cash hoorde: "Ik wist waar ik was toen ik het schreef. Ik weet nog waar ik aan dacht toen ik het schreef. Ik weet hoe ik me voelde, dus toen ik zijn versie voor het eerste hoorde voelde het alsof iemand je vriendin kuste. Heel indringend." Hij begon de versie van Cash echter te waarderen zodra hij de prachtige videoclip zag.

Legendarische videoclip

Met grijze slapen en een verweerd gezicht lijkt Cash in de nu legendarische videoclip die is bekroond met een Grammy Award terug te kijken op zijn roerige leven. Regisseur Mark Romanek heeft Johnny Cash gefilmd in zijn eigen huis in Nashville, omdat de zanger te zwak was om naar Los Angeles te komen: "In het begin van de clip zie je Johnny gitaarspelen in de woonkamer. Onverwachts kwam zijn vrouw June tijdens de opnames de trap af om ook even een kijkje te nemen. De blik op haar gezicht was zo complex: vol liefde en trots voor haar man. Ik vroeg haar of ik haar ook kon filmen en dat mocht." Kort na de opnames overlijdt zijn vrouw June aan complicaties na een hartoperatie. Johnny Cash, in diepe rouw, overlijdt zelf 3 maanden later op 12 september 2003.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie