Programma

Blanks vertelt stap voor stap hoe hij 'Dance Alone' schreef

  1. Nieuwschevron right
  2. Blanks vertelt stap voor stap hoe hij 'Dance Alone' schreef

Simon de Wit, ook wel bekend als Blanks, schudt hits uit zijn mouw alsof het niks is. Toch zit er gigantisch veel werk in zijn nummers. In een making of laat hij van begin tot eind zien hoe hij 'Dance Alone' schreef.

Toen de Amerikaanse tour van Blanks werd gecanceld wegens het coronavirus zat er niks anders op dan terugkeren naar Nederland. En wat doe je dan? Nieuwe muziek maken natuurlijk! Simon is niet bij de pakken neer gaan zitten, maar stopte zijn energie in het coronaproof dansnummer 'Dance Alone'.

Muzikaal talent

Simon de Wit begon als YouTuber en plaatste op zijn kanaal Music By Blanks video's waarin hij praat over muziek van anderen. Hij bouwt een solide fanbase op, het ideale uitgangspunt om zelf muziek te delen. Dat is namelijk zijn droom: muzikant worden. Een video waarin hij 'Better Now' van Post Malone in een jaren 80 jasje giet gaat viral en dat is het moment voor Blanks om ook zijn eigen muziek te gaan delen. Hij scoort hits met 'Wave', 'Don't Stop' en is nu ook op NPO Radio 2 te horen met 'Dance Alone'. Hij schreef het nummer tijdens de coronacrisis en maakte onlangs een making of van de track. Daarin neemt hij je mee in zijn muzikale belevenis en geeft hij een kijkje achter de schermen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blanks bij Jan-Willem Start Op!

Afgelopen zomer stond Blanks in de studio bij Jan-Willem Start Op! om zijn single 'Don't Stop' te spelen. Natuurlijk hebben we daar nog de beelden van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie