Programma

Angela de Jong: 'John de Mol heeft niks met de kijker'

  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong: 'John de Mol heeft niks met de kijker'

Als tv-recensent beleeft Angela de Jong gouden tijden dankzij de grote schoonmaak bij SBS. In Jan-Willem Start Op reageert ze op het vertrek van de traditionele sterren: "John de Mol heeft niks met de kijker."

Verschillende grote tv-sterren verhuisden in de afgelopen maanden naar het 'nieuwe' SBS van John de Mol. Om plaats voor hen te maken moest de bezem door de zender heen en daar werden SBS-corryfeeën als Rob Geus en weerman Piet Paulusma het slachtoffer van. Angela de Jong weet niet of dat wel zo verstandig is van John: "Piet is heel populair bij een bepaalde groep mensen. Dat is de diehard SBS-kijker die het station al die jaren trouw is gebleven. Die jaag je wel tegen je in het harnas”, aldus de Jong. Ze is van mening dat De Mol een beetje moet uitkijken met zijn grootse plannen. "John de Mol is op dit moment heel erg gebaat bij een beetje goodwill."

'Tokkies met een bierbuik'

Volgens de Jong ziet het ernaar uit de de grote revolutie bij SBS nog niet ten einde is gekomen. “Ik ben zomaar bang dat Hart van Nederland de volgende is die het slachtoffer gaat worden.” Dat het programma goed loopt is volgens haar geen argument voor De Mol om het op de buis te houden. “John de Mol houdt er gewoon niet zo van. Die is van de grote shows. Die wil glamour, die wil sterren. Hart van Nederland is het tegenovergestelde. Dat is kneuterig, dichtbij de mensen, een beetje provinciaals." Dat de traditiegetrouwe SBS-kijker daarvan lijkt te houden, kan De Mol volgens de Jong niks schelen. “Hij heeft niks met de kijker. Dat is wat ik van verschillende mensen om hem heen hoor. De kijker die nu naar SBS kijkt, die vindt ‘ie helemaal niks. Dat vindt ‘ie tokkies met een bierbuik.”

Beluister het hele gesprek met Angela de Jong:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie