Programma

Johan live bij Blokhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Johan live bij Blokhuis

Het nieuwe album Pull Up van Johan is uit! Voor fan Leo Blokhuis meer dan genoeg reden om ze uit te nodigen in de studio.

Nog geen slechte plaat gemaakt

Leo Blokhuis is dolenthousiast dat frontman Jacob de Greeuw en zijn mannen in de studio te gast zijn: "Ik ga proberen niet al te fanboy-achtig te doen, want dat ben ik gewoon. Johan heeft nog geen slechte plaat gemaakt."

Johan interview bij Blokhuis

Pull Up

Nu is daar het vijfde Johan-album Pull Up, maar dat heeft wel een behoorlijke tijd op zich laten wachten. In 2009 is er zelfs een officieel afscheid van de band. "Ik heb mijn gitaar vijf jaar niet aangeraakt en was bezig met andere dingen. Op een gegeven moment was ik er wel weer aan toe. Ik kon het blijkbaar niet missen," vertelt De Greeuw. 'About Time' is de eerste single van het album en die mag dan ook zeker niet ontbreken bij Blokhuis!

Dingen veranderd

In de negen Johan-loze jaren zijn er wel een aantal dingen veranderd. Voormalig gitarist Maarten Kooijman is inmiddels vervangen door Robin Klijn. "Dat is zoals het gaat als je negen jaar stil ligt en de band in principe ook niet meer bestaat," legt De Greeuw uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rauwer en vrijer

Het nieuwe album klinkt volgens de frontman van Johan rauwer en vrijer dan de vorige platen: "Dat komt onder meer doordat ik nu heel anders muziek maak dan tien jaar geleden. Ik voel me veel actiever."

Beluister hieronder één van de nummers van Pull Up 'Anyone Got A Clue?':

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie