Programma

Geld overmaken naar een verkeerde rekening en dan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Geld overmaken naar een verkeerde rekening en dan?

Je boekt per ongeluk geld over naar een verkeerde rekening. Wat kun je doen? Gijs belt met Gijs Boudewijns van Betaalvereniging Nederland.

17.000 euro foetsie

Een vrouw kwam in het nieuws omdat ze 17.000 euro had overgemaakt van haar spaarrekening naar een oude betaalrekening. Het nummer is inmiddels van een ander en die is er met al het geld vandoor gegaan. Gijs belt met Gijs Boudewijns van Betaalvereniging Nederland.

Eigen schuld?

Geld overmaken naar je oude rekening kan je dan duur komen te staan. Heel vaak gaat het goed volgens Boudewijns, maar in dit geval niet. "De ontvanger had het geld moeten teruggeven. De fout is echter door de vrouw zelf gemaakt."

Quote

Heel vaak gaat het gewoon goed

Gijs Boudewijns

Wat nu?

Overkomt het je, dan kun je het volgende doen: "Check of het rekeningnummer klopt door een klein bedrag, zoals een cent, over te maken. Je ziet dan meteen aan wie je het overmaakt."

Als het kwaad al is geschied kun je de 'procedure onverschuldigde betalingen' starten bij de bank. "De bank verzoekt de persoon om het geld terug te storten binnen 21 dagen. Indien dit niet gebeurt krijg je de woongegevens en moet je helaas zelf naar de rechter stappen."

Luister hier het hele gesprek met Gijs Boudewijns terug:

Gijs 2.0
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
DJ: Gijs Staverman

Ster advertentie
Ster advertentie