Programma

Ruben Annink schopt het naar de top met eigen visie op muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruben Annink schopt het naar de top met eigen visie op muziek

In de nieuwe aflevering van de Songlines Podcast zoekt Simone de singer-songwriter Ruben Annink op voor een fijn gesprek.

Hij maakt al vanaf zijn zevende muziek, werd ontdekt door Ali B en deed mee aan het TV-programma De Beste Zangers waarin hij o.a. een ontroerende ode bracht aan Bibian Mentel. In de podcast maken we een reis langs de muzikale levensporen van Ruben. Zo vraagt Simone naar het verhaal achter zijn EP Overduidelijk, waar onlangs deel 2 van verscheen, naar zijn visie op muziek en daarmee naar de belangrijkste les die Ruben geleerd heeft van zijn muzikale mentor Glen Faria.

De Beste Zanger als straatmuzikant

Ook gaat het in de podcast over de tijd van Ruben Annink als straatmuzikant, wat een bijzondere en vooral leerzame periode voor hem was. Zo vertelt hij dat de mensen op straat niet per se willen dat je daar staat, waardoor je veel positieve maar ook negatieve reacties krijgt. Hoe lastig dit ook kon zijn, het heeft hem wel geleerd om meningen te filteren en ook minder zenuwachtig te worden voor optredens, zo neemt hij ons mee naar het moment van aanvang:

Quote

Je ziet al die mensen staan, dan gaat het niet meer om mij en mijn zenuwen maar om die mensen entertainen - dat is gewoon magisch.

Ruben Annink over het moment nét voor een optreden

Beluister hier de Songlines Podcast met Ruben Annink:

Benieuwd naar meer afleveringen van de Songlines Podcast?

​Je kunt ze allemaal beluisteren of downloaden via Apple Podcasts en de NPO Radio 2 site en app!

Simone's Songlines

Je hoort Simone's Songlines iedere vrijdag- op zaterdagnacht tussen 02.00 en 04.00 uur op NPO Radio 2!

Omslagfoto: Arno Stevens

Ster advertentie
Ster advertentie