Programma

Piet Paulusma: 'Ik had graag de 25 jaar volgemaakt'

  1. Nieuwschevron right
  2. Piet Paulusma: 'Ik had graag de 25 jaar volgemaakt'

Piet Paulusma moet na 23 jaar vertrekken bij SBS 6. Wouter van der Goes belde de bekendste weerman van Nederland: "Als een zender wil veranderen dan heb ik daar geen invloed op."

Piet Paulusma is het gesprek van de dag. Vandaag werd bekendgemaakt dat de weerman na 23 jaar moet vertrekken bij SBS. Het contract van Paulusma loopt op 31 december van dit jaar af en wordt niet verlengd. "Ik had graag de 25 jaar volgemaakt, maar het is een keuze van de zender en daar heb ik geen invloed op", aldus Paulusma. De weerman zegt niet thuis te horen in de plannen voor het 'nieuwe' SBS. "De zender wil veranderen en ze hebben gekozen voor studiopresentatie. Daar is mijn naam niet bij op komen dagen."

'Mensen vinden het een schok'

Paulusma had zelf nog wel even doorgewild en baalt dan ook dat zijn lange loopbaan bij de zender ten einde komt. "Ik heb altijd met heel veel plezier het weer daar gedaan. Het hele team rondom mij, trouwens. Wij vinden het heel jammer.” Het doet hem dan ook goed dat hij veel reacties krijgt waaruit blijkt dat het publiek ook teleurgesteld is over zijn vertrek: "Mensen vinden het onvoorstelbaar en vinden het een schok. Dat blijkt ook wel uit de sociale media.”

Online verder

Veel plannen voor na 31 december heeft Piet nog niet. “Ik weet niet wat er in de toekomst op me afkomt. Wat er wel gaat gebeuren is dat we een hele mooie nieuwe weersite bouwen en Piets weer blijft wat dat betreft zeker online bestaan”, aldus Paulusma. De weerman weet wel welk aspect van zijn werk hij het meeste zal gaan missen als het laatste bericht gelezen is. “De mensen. Nederland. We hebben altijd Nederland van de gezellige en leuke kant laten zien. Dat zul je zonder meer missen. Maar zo ver is het nog niet.” Wel heeft hij zich, ondanks zijn teleurstelling, bij de keuze van de zender neergelegd. “Dit soort dingen gebeuren. Je kan er lang en breed over praten. Ik heb het ontzettend naar m’n zin gehad bij SBS.”


Drama in de weerwereld: Piet Paulusma stopt!

Wout2Day

Je hoort Wout2Day van maandag t/m donderdag van 18:00 tot 20:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie