Programma

Peter Heerschop vindt ouder worden 'helemaal niet zo fijn'

  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Heerschop vindt ouder worden 'helemaal niet zo fijn'

In de nieuwe 30 MINUTEN RAUW praat Ruud de Wild met Peter Heerschop over ouder worden, zijn verleden als leraar, het vertrek van Edwin Evers en het jatten van grappen.

Peter Heerschop is geboren in Bussum en studeerde aan de ALO waar hij Joep van Deudekom leerde kennen. Hij werd gymleraar, maar het podium lonkte. Kopspijkers, Vrienden van Swieten, Ik Hou Van Holland zijn enkele programma’s waarin Peter te zien was. Maar ook radio is belangrijk voor hem. Tijdens de laatste uitzending van Edwin Evers op 538 wist Peter mensen te raken met zijn column Lieve Mama waarin hij een emotioneel eerbetoon schreef aan de slachtoffers van het spoorongeluk in Oss. Tegenwoordig zit Peter iedere week in de ochtendshow van 538 bij Frank Dane met zijn column De Week Van Peter.

'Ik vind ouder worden helemaal niet fijn'

Op 7 september wordt Peter zestig jaar en het verjaardagsfeest zou zo groot moeten worden dat het je leven verandert: "Je hebt een leven vóór die verjaardag en een leven ná", zegt Peter. Dat grote feest zit er niet in wegens het 'nieuwe normaal' en naar het ouder worden kijkt Peter ook niet echt uit: "Toen ik vroeger naar mijn vader ging kijken als hij aan het sporten was, zag dat er gewoon niet uit. Ik weet nu hoe mensen naar mij kijken. In m'n hoofd is het atletisch, is het soepel, is het mooi, maar dat is het niet. Het is verschrikkelijk. Een versleten knie, een schouder niet lekker, soms niet op een naam kunnen komen… godsamme. Dat."

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW.

#15 - 30 MINUTEN RAUW met Peter Heerschop (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie