Programma

Gesprekken met Bruce Springsteen op de massagetafel

  1. Nieuwschevron right
  2. Gesprekken met Bruce Springsteen op de massagetafel

Als je avond aan avond urenlang op het podium staat voor uitverkochte stadions moet je wel een beetje in vorm zijn. Esther van der Plas is de vaste masseuse van Bruce Springsteen in Nederland en voerde lange gesprekken met hem.

Deze maand verschijnt het boek Springsteen In Nederland, met daarin foto’s en de verhalen rondom de 25 concerten die het Amerikaanse rockicoon in ons land gaf. Een van de mensen die daarin aan bod komt, is masseuse Esther van der Plas, die Springsteen al zeker een keer of tien onder handen heeft genomen. "Die massages duren tweeënhalf tot drie uur", vertelt Esther in Jan-Willem Start Op.

Briefje van The Boss

The Boss is de favoriete cliënt van de masseuse die al 25 jaar lang muzikanten behandelt. "Het is een ontzettend empathische, aardige man. Als je hem ontmoet, laat hij altijd een indruk na." De rockster is een enorme prater als hij in vorm gekneed wordt. Maar waar heeft hij het dan al die tijd over? Esther zei een keer dat haar zoontje op de lagere school werd gepest. "Hij gaf mijn zoontje een briefje mee waarop stond dat alle talentvolle mensen worden gepest op school." Dat briefje maakte meer indruk op zijn leraar dan op haar zoontje zelf, vertelt ze.

Beluister het volledige gesprek:

Esther is de masseuse van Bruce Springsteen: "Ontzettende aardige, empathische man"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie