Programma

Bowie-expositie naar Groningen

  1. Nieuwschevron right
  2. Bowie-expositie naar Groningen

De succesvolle tentoonstelling over de Britse popster David Bowie, die momenteel in Londen te zien is, komt naar Nederland.

Groninger Museum

Vanaf december 2015 is 'David Bowie is' vier maanden lang te zien in het Groninger Museum, zo liet de instelling weten. Sinds maart wordt de collectie van Bowie tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum in Londen. In vijf maanden tijd bekeken driehonderdduizend bezoekers daar de tentoonstelling.

Persoonlijk archief

Het Groninger Museum biedt onderpand aan meer dan driehonderd voorwerpen uit Bowie's persoonlijke archief. De collectie bevat onder meer handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto's en albumontwerpen.

Blij en trots

Directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum is ''blij en trots'' dat hij 'Bowie' naar Nederland haalt. ''De tentoonstelling spreekt tot de verbeelding, niet alleen voor de fans van David Bowie, maar voor een breed publiek. Daarnaast past het raakvlak tussen mode, design en hedendaagse kunst perfect bij ons museum.''

Voor de expositie in Nederland neerstrijkt is deze eerst nog te zien in Toronto, Sao Paulo, Chicago en Parijs. In Londen is de tentoonstelling tot en met zondag open voor publiek.

Ster advertentie
Ster advertentie