Programma

Leg op 4 mei een digitale bloem bij een oorlogsmonument

  1. Nieuwschevron right
  2. Leg op 4 mei een digitale bloem bij een oorlogsmonument

We zullen dit jaar op 4 mei, tijdens de Nationale Dodenherdenking, geen bloemen en kransen kunnen neerleggen bij oorlogsmonumenten. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei komt daarom met een mooi alternatief: digitale bloemen.

Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, legt aan Wouter uit: "De bloemen kunnen bij hetzelfde moment neer worden gelegd als men gewend is. Ook kan je een boodschap achterlaten." De digitale bloemen zijn online te leggen via de website van 4 en 5 mei. Ze doen dit in samenwerking met Tikkie om bloementelers een hart onder de riem te steken. Zij zullen uiteindelijk bij 75 oorlogsmonumenten bloemen leggen.

Dodenherdenking

De Nationale Dodenherdenking zal er dit jaar anders aan toe gaan. Jan vertelt dat slechts de koning, de koningin, de minister-president en de burgemeester aanwezig zullen zijn op De Dam om kransen te leggen. "We hebben het aantal aanwezigen tot het meest minimale teruggebracht. We hadden er graag de eerste generatie bijgehad, maar het zij zo", vertelt Jan. De kransen zullen worden gelegd door één broer en zus van hetzelfde gezin. Zij zullen namens allen de kransen leggen.

Welk mooi verhaal heeft Jan al voorbij zien komen? Beluister het hele interview tussen Wouter en Jan hieronder:

Leg op 4 & 5 mei een virtuele bloem

WOUT2DAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie