Programma

Ronnie James Dio overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Ronnie James Dio overleden

Ronnie James Dio is overleden. Dat heeft zijn manager en echtgenote Wendy Dio zondag bekendgemaakt. ''Vandaag is mijn hart gebroken. Ronnie is om 7.45 uur overleden'', zo luidt de tekst op de website van de metal-artiest.

Familie

Volgens zijn echtgenote hebben familieleden en vrienden afscheid kunnen nemen van Dio. ''Weet dat hij van jullie allemaal hield en dat zijn muziek altijd voort zal leven.'' Bij de zanger was in november vorig jaar maagkanker ontdekt. Eerder dit jaar leek hij aan de beterende hand, maar het herstel zette niet door.

Spotlight

Ronnie James Dio verscheen voor het eerst in de internationale spotlight in 1975, als zanger van Rainbow. Hij vergrootte zijn faam in 1979, toen hij Ozzy Osbourne verving als zanger van Black Sabbath, die uit deze band werd gezet wegens excessief drugsgebruik.

Invloedrijk

Samen met die Black Sabbath maakte Dio onder meer de in de metalscene nog steeds als zeer invloedrijk bekend staande albums Heaven And Hell en Mob Rules. In 1982 begon hij zijn eigen band onder de naam Dio. Het nummer Love Is All van Roger Glover, dat in 1975 de top van de Nederlandse hitlijsten behaalde, werd door hem gezongen.

Ster advertentie
Ster advertentie