Programma

Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... De La Soul

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... De La Soul

Leo Blokhuis en Andrew Makkinga presenteren duiken op het themakanaal NPO Cultura in 50 jaar popmuziek. Dit keer aandacht voor De La Soul.

Crowdfundingsactie

De hiphopband Da La Soul kwam dit jaar terug met een nieuw album An The Anonymous Nobody. Tijdens deze documentaire vertellen de rappers over de crowdfundingsactie die ervoor heeft gezorgd dat deze plaat gemaakt kon worden. Da La Soul speelt op 5 december in Paradiso te Amsterdam.

Leo & Andrew

Het muziekprogramma NPO Radio 2 Presenteert... wordt wisselend gepresenteerd wordt door Leo Blokhuis en Andrew Makkinga. De show is twee keer per week te zien op NPO Cultura, op dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur.

De andere uitzendingen van NPO Radio 2 Presenteert... in december op een rijtje:

Dinsdag 6 december: Muddy Waters & The Rolling Stones
Na elf jaar verschijnt er deze week een nieuw studioalbum van The Rolling Stones. De naam van het album is Blue & Lonesome, staat vol met bluescovers en werd in drie dagen opgenomen. In deze afleveren zie je een bijzonder concert dat de Stones in 1981 gaven met hun naamgever, bluesheld Muddy Waters en zijn band. Dit concert is voor het eerst compleet te zien op de Nederlandse televisie!

Vrijdag 9 december: John Lennon
Op 8 december werd John Lennon vermoord in New York. In deze aflevering zie je het enige compleet opgenomen concert uit 1972 van Lennon uit zijn kortstondige solocarrière. Natuurlijk komt de Top 2000-nummer 1 van vorig jaar, 'Imagine', voorbij.

Dinsdag 13 december: Eric Clapton
Dit jaar verscheen een nieuw album van Eric Clapton, I Still Do. Ook speelt hij mee op de nieuwe bluesplaat van The Rolling Stones en kondigde hij nieuwe concerten in de Royal Albert Hall aan. In deze afleveringen zie je het concert dat hij vorig jaar gaf in die prachtige Londense zaal, ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag.

Vrijdag 16 december: Frank McComb
Zijn naam komt je waarschijnlijk niet geheel bekend voor. Zijn helden zijn Stevie Wonder en Donny Hathaway en was toetsenist en zanger van de 90-soulballade 'Another Day' van Buckshot LeFonque. McComb speelt met kerst twee keer in de North Sea Jazz Club. Dat worden dampende kerstsoulshows. Het bewijs zie je terug in deze aflevering, waarin zijn concert op North Sea Jazz 2008 worden uitgezonden.

Top 2000-voorpretweek op NPO Cultura

Voorafgaand aan de start van de Top 2000 op Eerste Kerstdag presenteert de NTR vanaf maandag 19 december een themaweek rondom de lijst der lijsten. Deze uitzendingen zitten stampvol met documentaires en concerten.

Radio 2 Presenteert...

Presentatie: Leo Blokhuis en Andrew Makkinga
Dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur
Herhalingen respectievelijk op zaterdagavond en zondagavond om 20.30 uur.
NPO Cultura is op televisie te zien via Ziggo kanaal 222 en KPN kanaal 170

Ster advertentie
Ster advertentie