Programma

Grandmaster Flash krijgt 'Nobelprijs voor muziek'

  1. Nieuwschevron right
  2. Grandmaster Flash krijgt 'Nobelprijs voor muziek'

Grandmaster Flash heeft gisteren de Polar Music Prize in ontvangst mogen nemen. Het is de eerste keer dat een hiphop-artiest deze prijs mocht ontvangen.

De prijs wordt elk jaar aan twee artiesten uitgereikt die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie. De organisatie achter de prijs geeft aan dat Flash een 'draaitafelwetenschapper' is en mede verantwoordelijk is geweest voor de 'geboorte van hiphop'. Eerder werd de Polar Music Prize al uitgereikt aan onder meer Bruce Springsteen, Pink Floyd, Elton John en Paul McCartney.

Grandmaster Flash

De in Barbados geboren Joseph adopteert pas in Brooklyn, New York de naam Grandmaster Flash. Of hij echt de allereerste persoon is die 2 platen aan elkaar spint weet niemand zeker, maar zijn status in het hiphop genre staat vast! Technieken als de 'break mix' en het 'scratchen' maakt hij zich eigen en Flash groeit door tot zijn unieke set DJ skills hem tot legende katapulteren. Met de Furious Five wordt de volgens sommigen eerste hiphop-hit geproduceerd: 'The Message' (1982). Grandmaster Flash is diep vereerd met de Polar Music Prize. In een interview met The Guardian geeft hij aan: "Wat wij neerzetten, wordt vaak over het hoofd gezien."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie