Programma

Concertfilm Bruce Springsteen & The E Street Band is onderweg

  1. Nieuwschevron right
  2. Concertfilm Bruce Springsteen & The E Street Band is onderweg

In samenwerking met Sony Music brengen Bruce Springsteen & The E Street Band een concertfilm uit. Het gaat om twee shows die Springsteen met zijn band speelde tijdens de MUSE-concerten in 1979.

In 1979 organiseerde actiegroep MUSE (Musicians United for Save Energy) een reeks concerten in Madison Square Garden in New York, om te protesteren tegen kernenergie. Onder de artiesten die optraden waren ook Bruce Springsteen & The E Streetband, toen nog maar zes jaar actief. Hun legendarische shows tijdens deze No Nukes-concerten markeerden het begin van hun succesvolle carrière, die hen uiteindelijk een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame zou opleveren.

Unieke beelden

The Legendary 1979 No Nukes Concerts is samengesteld uit unieke beelden van twee van de No Nukes-shows van Springsteen en zijn band. De film bevat geremixte en geremasterde audio van de concerten. The Legendary 1979 No Nukes Concerts werd gemonteerd door Springsteens vaste editor Thom Zimny, die gebruikmaakte van de originele 16mm muziekfilm No Nukes uit 1980. De concertfilm verschijnt later dit jaar.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie