Programma

Deze bands veranderden hun naam voordat ze succesvol werden

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze bands veranderden hun naam voordat ze succesvol werden

The Hype, Smile en Pectoralz? Namen die je waarschijnlijk niets zeggen, maar de bands waarvan dit de oorspronkelijke namen zijn ken je zonder twijfel.

U2 vs. The Hype

Voordat U2 bekend werd, was het een vijfkoppige band genaamd The Hype. Begin 1978 verandert de band hun naam naar U2 op advies van de Ierse zanger en reclameman Steve Averill. In diezelfde periode verliet Dik Evans de band. De band ging door als viertal onder de huidige naam U2; de naam van het in 1960 boven Rusland neergehaalde Amerikaanse spionagevliegtuig.

Coldplay vs. Pectoralz

In 1998 vormden leadzanger Chris Martin en Jonny Buckland de band Pectoralz. Het was een tijdje een alterego voor hun boyband, maar was volledig bedoeld als grap. Toen de band op het punt stond om hun eerste grotere optreden te houden, veranderden ze de naam naar Coldplay. Destijds had Martin een vriend, Tim Crompton, die de frontman was van een band die toendertijd Coldplay heette. Deze band stond op het punt om te stoppen en Martin besloot om de naam over te nemen.

Queen vs. Smile

In 1968 besloten Brian May en Tim Staffell een groep te vormen. Ze hingen advertenties uit voor een drummer en namen Roger Taylor uiteindelijk aan. Ze vormden de groep Smile. In 1969 tekenden ze hun eerste platencontract. In 1970 voegde ook Farrok Bulsara zich bij de band. Hij veranderde zelf zijn naam in Freddie Mercury en stelde voor om de bandnaam te veranderen in Queen. Hij vond dit mooi passen bij de nummers 'White Queen' en 'The March of the Black Queen'.

Pearl Jam vs. Mookie Blaylock

Op 22 oktober 1990 geeft de band onder de naam Mooki Blaylock hun eerste optreden. De band bestond toen slechts zes dagen. Mooki Blaylock was de bijnaam van de bekende basketballer Daron Oshay Blaylock. Hij had rugnummer 10, daar werd het latere album Ten naar vernoemd. Tijdens een optreden van Neil Young raakten ze geïnspireerd voor een nieuwe naam. Gitarist Jeff Ament stelde Pearl voor als naam. Daar werd Jam aan toegevoegd. In maart 1991 verandert de naam officieel naar Pearl Jam.

Green Day vs. Sweet Children

In 1986 werd Sweet Children opgericht door de vrienden Billie Joe Armstrong, zanger, en Mike Dirnt, basgitarist. Ze speelden hun eerste live-optreden in 1987 in Californië. Een jaar later begon het tweetal samen te werken met bassist Sean Hughes en drummer John Kiffmeyer. In datzelfde jaar verliet Hughes de band alweer en het was toen net dat de band ontdekt werd door Larry Livermore van Lookout! Records. Hij bood hen een platencontract aan. Net voordat ze hun eerste EP 1000 Hours uitbrachten, werd de naam veranderd naar Green Day, om verwarring met een andere band genaamd Sweet Baby te voorkomen.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie