Programma

Win deze week kaarten voor Suzanne Vega

  1. Nieuwschevron right
  2. Win deze week kaarten voor Suzanne Vega

Suzanne Vega treedt op donderdag 2 juni op in TivoliVredenburg. Deze week geeft NPO Radio 2 tickets weg voor de gastenlijst en die zijn misschien voor jou!

Doorbraak in de jaren '80

De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega breekt in 1985 door met haar hit 'Marlene On The Wall'. De Marlene en haar "mocking smile" waar Suzanne over zingt, is de poster van Marlene Dietrich die aan haar muur hangt. In Nederland scoort ze met het nummer niet hoger dan de 27ste positie in de Mega Top 50. Later dat jaar brengt de zangeres het nummer 'Left Of Center' uit. Dit nummer schreef ze speciaal voor de ultieme jarentachtigfilm Pretty In Pink. Met het nummer 'Luka' scoort ze in de jaren '90 opnieuw een hit. Sinds 1999 staat het nummer, op het jaar 2000 na, nog ieder jaar in de Top 2000. Afgelopen jaar strandde het nummer op 1853.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mother of MP3

Niet veel mensen zullen het beseffen, maar het misschien meest bekende nummer 'Tom's Diner', dat over een restaurant in New York gaat, is het allereerste nummer dat is gecomprimeerd tot MP3-formaat. Het gaat hierbij om de acapella versie van het nummer dat later in een remix nog meer bekendheid kreeg. Om deze reden wordt Suzanne ook wel de Mother of MP3 genoemd. Haar laatste album Tales From The Realm And The Queen Of Pentacles stamt uit 2014. Tijdens haar optreden in Utrecht zullen oude hits en nieuwe nummers in ieder geval voorbij komen van deze rasartiest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kaarten winnen

Deze hele week geven we enkel on air kaarten weg voor het concert dat Suzanne Vega zal geven op donderdag 2 juni in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Luister naar NPO Radio 2 om kans te maken en wie weet sta jij straks op de gastenlijst voor Suzanne Vega!

Ster advertentie
Ster advertentie